Geçtiğimiz hafta Lille'in Bordeaux ile oynadığı mücadelede yaptığı iki asist ve penaltıdan attığı golle ön plana çıkan Yusuf Yazıcı, Fransa'ya yavaş yavaş adapte olduğunu göstermişti.

Teknik direktörü ve takım arkadaşlarının övgü dolu sözlerle bahsettiği milli futbolcu için Fransızların ünlü L'Equipe Gazetesi de özel bir sayfa ayırdı.

"Güçlü Türk kafası" başlığı ile paylaşılan haberin girişinde, Yusuf Yazıcı'nın iki erkek kardeşiyle birlikte Trabzon'da büyüdüğüne, idolünün babası olduğundan, liseler arası turnuvada keşfedilişine kadar birçok bilgiye yer verildi.

"TRABZON'UN KÜÇÜK DEHASIYDI"

Trabzonspor'un eski futbolcusu Carl Medjani'nin milli futbolcu hakkındaki, "Yusuf gerçekten Trabzon'un küçük dehasıydı. Herkes ona bayılıyordu. Orada yetişti ve bu ona daha çok sevgi beslenmesini sağladı. Büyüklerine çok saygılı, iyi bir çocuktu. Daha 19 yaşında ilk 11'de oynamaya ve tüm serbest vuruşları kullanmaya başladı. Türkiye'de gençlere başka yerde olduğundan daha çok güvenilir. Yusuf'un bir gün Trabzonspor'da çok büyük etki yaratacağını ve milli takıma gideceğini biliyordum" görüşleri paylaşıldı.

İSPANYA VE İNGİLTERE'DEN TEKLİFLER VARDI

Haberin detayında, Yusuf Yazıcı'nın bir gün mutlaka yurt dışına transfer olacağının bilindiği ifade edilirken, Lille'in transferden sorumlu yöneticisi Luis Campos'nun oyuncuyu 3 yıl boyunca takip ettiğine vurgu yapıldı. Genç futbolcunun Lille'den ziyade, İspanya ya da İngiltere'ye gitmesinin beklendiği kaydedildi.

KARARINI ZEKİ ÇELİK ETKİLEDİ

L'Equipe, Yusuf Yazıcı'nın birçok talibi varken neden Lille'i tercih ettiğine ayrı bir parantez açtı. Yıldız futbolcunun, Fransız ekibine gelişindeki en büyük etkinin takımın bir diğer Türk oyuncusu Zeki Çelik olduğuna dikkat çekildi. Milli takımlarda alt yaşlardan itibaren beraber oynayan ikilinin iyi bir arkadaş olduğu ifade edildi.

Zeki Çelik'in çekinik biri olmasına rağmen Yusuf Yazıcı'nın milli oyuncunun tam tersine girişkenliğine vurgu yapıldı ve iki futbolcunun cuma günleri birlikte namaza gittiği bilgisine yer verildi.

"Yusuf Yazıcı Lille'e transfer olduğundan beri Türk taraftarlar, Fransız ekibinin maçlarını televizyondan yakından takip ediyor" diyen gazete, oyuncunun Fransa'ya ilk gelişinde ailesinin de alışma süreci için yanında geldiğini ve yaklaşık 1.5 ay kaldıktan sonra Türkiye'ye döndüğünü bildirdi.

Haberde ayrıca Zeki Çelik, teknik direktör Christophe Galtier ve başkan Gerard Lopez'in Yusuf Yazıcı hakkındaki şu görüşlerine yer verildi:

Zeki Çelik: Yusuf'un büyük bir karakteri var. Baskıyı çok iyi kanalize ediyor. Bu işin altından kalkacağını biliyordum. Git gide takım için etkili biri oluyor. Ligue 1'in başat isimlerinden olabilir. Bence Yusuf bir dünya starı olabilecek kapasitede.

Christophe Galtier: Yusuf 22 yaşındaki bir gence göre çok olgun birisi ve güçlü bir karaktere sahip. Bu zaten sahada da görünüyor. Bir şeyler kaçırdığı zaman yeniden başlıyor. Bize çok fazla katkısı olacağını hissediyorum.

Gerard Lopez: Yusuf da potansiyelinin henüz yüzde 100'ünü yansıtmadığını biliyor. Ama ben zaman geçtikçe yaklaştığını görüyorum. Takım için önemli bir silaha dönüşecek. Sahip olduğu yetenekle oyunun akışını çok iyi yönlendirebilir. Zeki birisi ve mental yönden güçlü. Takıma zamanla entegre olacak ve kendisini o zaman daha rahat hissedecek.