61SAAT SPOR SERVİSİ - Hasan Tüncel

Trabzonspor’dan Lille’ye transfer olan Yusuf Yazıcı’nın Erdoğdu Anadolu Lisesi’nden müdürü Ali Turan oyuncunun transferi sonrası açıklamalarda bulundu.

Yusuf Yazıcı’nın transferi sonrası yoğun duygular yaşadığını açıklayan Turan “Yusuf’un planlı program dahilinde hareket ettiğine inanıyorum.  Trabzon'u ve ülkemizi gururla temsil edeceğinden asla şüphem yok. Transferine sevindik, Trabzon'dan gitmesine üzüldük ama kendi gelişime katkı yapacağını düşünüyorum. Türk futbolunu göz bebeğininin Trabzonlu ve bizim öğrencimiz olması sebebiyle mutlu olacağız. Hem Trabzonspor hem de Yusuf kazandı, farklılığı yaşatacaktır. “ dedi.

Yazıcı’nın öğrencilik yıllarıyla ilgili de konuşan Turan “Yusuf aklı her zaman başında bir  öğrenciydi, ders notları da iyiydi. Futbolcuların notları genelde iyi olmaz ancak Yusuf'un tam tersiydi.. Müzik dersini bile dinleyen öğrenciydi, böyle hedefli çocuklar gayret edecektir. Ben inanıyorum ki Trabzon’u orada müthiş bir şekilde temsil edecektir.  Bizim bir parçamız gitti ama kendisini geliştireceği için gururluyuz.. “

Yusuf’un yaptıklarıyla ilgili de konuşan Turan “Çocuklara malzeme anlamında destekler verdi. Krampon ve forma gibi bir sürü yardımda bulundu. Benim bilmediğim çocuklara harçlıklar verdi. Kimseyi açıkta bırakmamaya gayret edip katkılarda bulundu. Erdoğdu Anadolu Lisesi ile yaşadığımız Dünya şampiyonluğundan sonra nimetler okulumuza geldi. Spor salonu, konferans salonu ve halı saha yapıldı. Bu anlamda da okulumuza büyük katkılar onun sayesinde sağlandı. Yusuf’un bu durumda payı çok büyüktür. Trabzon’dan çıktı ve dünya gündemine oturdu. Guatemela'da oynanan Dünya Liseler arası şampiyonluğu yarı final maçında Erdoğdu Lisesi yarı finalde Fransa ile karşılaşmış ve sahadan 1-0 galip ayrılmıştı. O maç sonrası sizinle görüştüğümde sevinçten ağlamıştım hatta konuşmakta zorlanmıştım. Şimdi o hikayenin kahramanı olan Yusuf'un yolu Fransa'ya düştü. Yusuf Yazıcı tarih yazdığı Fransa'ya bu kez daha profesyonel bir şekilde transfer oldu. '' ifadelerini kullandı.