61SAAT SPOR SERVİSİ-Trabzonspor en son 45 hafta önce penaltı kullandı.En son iki sezon önce Süper Final'de Galatasaray'a karşı Colman ile topu beyaz noktaya diken Fırtına, o tarihten beri penaltı atışı kazanamadı. Trabzonspor, geçen sezonu hiç penaltı kullanamadan tamamlamıştı. Bu sezon da ligin 10. haftası olmasına rağmen penaltı atışı kazanamayan Bordo-Mavililer Elazığspor'u 4-0 ile geçti. Ancak maçın ilk yarısında Yusuf'a yapılan faul ise hafızalarda yer etti.
10. dakikada Trabzonspor atağında ceza alanı içi sağ çaprazında topla buluşan Malouda'nın Yusuf'a pasında Yusuf rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve penaltı bekledi ama oyun devam etti. Bu karara Trabzonsporlu taraftarlar isyan etti.
Hakemlerin bu noktada Trabzonspor'a karşı verdikleri kararlarda ön yargılı davranışı da bir kez daha gözler önüne serildi.
Pozisyonu yayıncı kuruluş Lig Tv'de yorumlayan ünlü Alman hakem Markus Merk, "Net bir penaltı. Müdahalesinde geç kalıyor ve net bir penaltı. Ancak pozisyonda sadece penaltı yeterli. Kart gerekmiyor" dedi.