Tonyaspor Kulübü Başkanı Zafer Cora Görelespor ile oynanan müsabakanın ardından Görele Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’in açıklamalarına cevap verdi.

Kaymakam'a tepki gösteren Başkan Cora "Tonyaspor'u kullanarak şovmenlik yapılmasına müsade etmeyiz" dedi. 

Basın açıklaması yapan Cora "Görelespor ile oynadığımız müsabakanın ardından Görele Kaymakamı Sayın Erdoğan Turan Ermiş’in yaptığı açıklamaları büyük bir üzüntü ve şaşkınlıkla okuduk.
 
Trabzon’u,Tonya ilçemizi ve Tonya Doğanspor’u karalayıcı, ayrıştırıcı ve iki dost ilçenin takımlarının taraftarları arasında gerginliğe neden olabilecek bu açıklamanın halklar arasında huzuru ve barışı tesis etmekle yükümlü bir görevde bulunan Görele Kaymakamı Sayın Ermiş tarafından hangi amaçla yapıldığını ve ne anlam ifade ettiğinin kamuoyuna anlatılması gerektiğini düşünüyoruz.

Eleştiri yaptığı hususlar konusunda müsabakanın oynanacağı günden 2 gün öncesinde Kulüp Başkanımız Sayın Zafer CORA tarafından bilgilendirilmesine ve bunu olumlu karşılamasına rağmen Sayın Kaymakamımızın müsabakaya Görelespor taraftarının alınmadığını gerekçe göstererek Trabzon’u Tonya’mızı ve  kulübümüzü hedef alması kendisinin de belirttiği gibi sporun dostluk, barış ve kardeşlik ruhu ile hiç bağdaşmamaktadır. Sayın Kaymakamımızın bu açıklamalarının iki dost ilçenin takımlarının taraftarlarının arasında hiç tasvip etmeyeceğimiz ve tarafında olmayacağımız bir ayrışmaya neden olabileceğini de kendilerine hatırlatmak isteriz.

Sayın Kaymakamımız açıklamasında, “Bölgesel Amatör Lig’de tuhaf bir uygulama var. İl veya ilçelerdeki spor kulüpleri, 'Rakip takımın seyircisi gelmesin' diye Spor Güvenlik Kurulları'ndan yasaklama kararı aldırıyor” şeklinde ifadeler kullanmıştır. 

Malumunuz maçın oynandığı gün ülkemizin gururu ve medarı iftiharı İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Bey çalışmalar yapmak ve istişarelerde bulunmak üzere Trabzon’a bulunuyordu. Bu şehrin herhangi, bir yerinde olabileceği gibi stadyumuz da da herhangi bir olaya sebebiyet vermemek için gruplar halinde girişler yapılmaması kararı alınmıştır. Bu karar sadece rakip takım için değil bizim için de uygulanmıştır. Ayrıca bu kararı Tonya Doğanspor Kulübü değil, İlçe Spor Güvenlik Kurulu almıştır.
Aksi halde biz de taraftarımızı o stadyuma tıklım tıklım doldurabilirdik.

“Rakip takımın 100 seyircisinin tezahüratını hazmedemiyorsak, güvenliğini sağlayamayacağımıza inanıyorsak ya da sahada yeterli tribün yok diyorsak, hakemi baskı altına alalım maçı haklı haksız kazanalım anlayışında isek neden o sahada futbol maçı yapılır? Eğer tribün yetersizliği, güvenlik sıkıntısı varsa maçlar tarafsız veya teknik açıdan yeterli düzeydeki statlarda oynatılmalıdır” şeklindeki açıklaması ile bize göndermede bulunan Sayın Kaymakamımıza şunu hatırlatmak isteriz ki; “İlçemizdeki stadyumun yetersiz olmasından dolayı müsabakalarımızı Vakfıkebir İlçe Stadyumu’nda oynamaktayız. Bunun kararını da biz değil Türkiye Futbol Federasyonu vermektedir.

Ayrıca karşılaşmayı kişisel olarak izlemeye gelen Görelesporlu taraftarlarımız da hem bizim taraftarımızın arasında hem de bizim yanımızda özgürce müsabakayı takip etmiş ve takımlarının attıkları gollerden sonra da özgürce sevinmişlerdir. Bu sırada kendilerine hiçbir müdahale olmadığı gibi tek bir laf dahi atılmamıştır.

Tonya Doğanspor olarak rakip takım seyircisinin, hele de dost ilçemizin takımının taraftarının müsabakaya gelmesinden rahatsız olmayacağımız gibi, herhangi bir olaya sebebiyet vermemek için kendi taraftar grubumuzu da sporun dostluk, barış ve kardeşlik ilkesine zarar gelmemesi için müsabakaya getirmedik.

Biz, hakemi baskı altına alıp sahadan galibiyetle ayrılmak gibi illegal bir düşüncenin içerisine girmiş olsaydık sahamızdaki son iki müsabakamızda spor kamuoyununda açıkca bildiği gibi hakem hataları ile 3-0 öndeyken 3-3 ve 2-0 öndeyken de 2-2’lik beraberlikle sonuçlanmazdı. 

Devletimizin değerli Kaymakamı Sayın Erdoğan Turan Ermiş’in bu açıklamaları hem ülkemizin barışı hem de sporun ruhuna uyum sağlamadığını düşünüyor ve yetkili ve önemli mercilerde görev yapan herkesi toplumların huzuru ve barışını sağlama adına daha sağduyulu olmaya davet ediyoruz." dedi.