Karadeniz derbisinde karşılaşacak iki takımın maçı öncesi açıklamalarda bulunan Zağnosspor Hentbol Kulübü Abdülaziz Baş ilk maçta elde ettikleri galibiyetin avantajını kullanmak istediklerini belirterek; "Türkiye Kupası kulübümüz adına önemli. İlk maçta deplasmanda 29-27 galip gelerek önemli bir avantaj elde ettik. Bir farklı tüm mağlubiyetlerde, beraberliklerde ve ilk maçın skorunun altında tüm iki farklı mağlubiyetlere tur atlıyoruz. Fakat biz kazanmak için oynayacağız ve yarı finale de güçlü bir şekilde çıkmak istiyoruz" dedi.

25 NİSAN'DA SALONU DOLDURALIM
Açıklamasında taraftar desteğini bu maçta arkalarında güçlü bir şekilde hissetmek istediklerini söyleyen Baş; "Sezonun bizim için en önemli maçlarından birine çıkıyoruz. Bu sezon taraftarımız bizi önemli maçlarımızda hiç yalnız bırakmadı. Bu maçta da her zaman olduğu gibi tribünde yerlerini alarak takımımızı desteklemelerini bekliyoruz. 25 Nisan Salı günü saat 17.00'da tüm sporseverleri 19 Mayıs Spor Salonu'na bekliyoruz" şeklinde konuştu.

BAŞAKŞEHİR'E KINAMA
Açıklamasının sonunda Medipol Başakşehirli futbolcuların Çaykur Rizespor ile Rize'de oynadıkları maçın ardından basın mensuplarına saldırmasıyla ilgili de konuşan Baş; "Rize'de basın mensuplarına yönelik gerçekleşen saldırıyı esefle kınıyoruz. Başakşehirli futbolcuların yaptığı tasvip edilemez, son derece yanlış, profosyonellikten nasibini almamış, fair-play çizgilerini fazlasıyla ihlal eden çirkin bir saldırıdır. Aldığı darbelerle yere düşen bir mensubuna Milli futbolcu Yalçın Ayhan'ın attığı tekme sporun dostluk ve kardeşliğine, fair-play ruhuna atılmış tekmedir. Şiddetle kınıyor ve sorumluların böyle olayların tekrarlanmasının engellenmesi amacıyla en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.