Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği’nde forma giyen 29 yaşındaki Senegalli savunmacı Zargo Toure, Trabzonspor ile oynayacakları mücadele öncesinde çok özel açıklamalar yaptı. Radyospor’da Haber Aktif programında Emrah Karalinç’in canlı yayın konuğu olan Zargo Toure’nin açıklamaları şu şekilde:

Zargo Toure: "Trabzonspor ile ilgili sadece güzel hatıralar hatırlıyorum"
Gençlerbirliği’ne geldiğim için çok mutluyum. Bana bu şansı verenlere teşekkür ederim. Burada çok iyi karşılandım. Trabzonspor bana, ‘Kendine kulüp bul’ dedi. Tabi ki bu profesyonel bir karardır. Trabzonspor’da sevdiğim hocalarım, futbolcu arkadaşlarım var. Taraftarlarımız da aynı şekilde. Bu karar doğrultusunda Gençlerbirliği’ne geldim. Trabzonspor ile ilgili sadece güzel hatıralar hatırlıyorum.

Zargo Toure: "Amacım Gençlerbirliği'ne katkı vermek"
Oynadığımız 3 maçta istediğimizi yapamadık. Fiziksel olarak kendimi hazır buldum. Sezona iyi hazırlanmıştım. İyi bir performans ortaya koyduğuma inanıyorum. Ben daha fazla çalışmaya devam edeceğim. Amacım takımıma katkı vermek.

Zargo Toure: "Trabzonspor maçını mutlaka kazanmak istiyoruz"
İlk 3 maçta olumsuz sonuçlar aldığımız için Trabzonspor maçını mutlaka kazanmak istiyoruz. Hocamız da milli maç arasında maçı kazanmamızın önemini bizlere anlattı. Tabi ki eski takım arkadaşlarıma karşı oynayacağım ve Trabzonspor taraftarlarının önüne çıkacağım. Sevdiğim insanlarla bir araya gelmiş olacağım. Böyle bir anlam taşıyor benim için.

Şu anda sadece yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Hafta hafta bakıyoruz. Ligi şurada bitiririz diyemem. Ama Gençlerbirliği gibi kaliteli bir kulübün yeri her zaman Süper Lig’de yer almaktır. Ligi bitirebildiğimiz en iyi noktada bitirmeyi amaçlıyoruz.

Gençlerbirliği gibi bir kulüpte oynamaktan mutluyum. Burada belli bir tecrübeyle geldim. Ayrıca Gençlerbirliği tecrübeli futbolcuları kadrosunda barındırmanın dışında, genç oyuncuları da yetiştirmesiyle biliniyor. Mert, Roma’ya gitti. Umarım orada başarılı olur. Burada yetişen genç oyuncular var. Ben arkadaşlarıma taktik ve fiziksel açıdan tavsiyelerde bulunuyorum. Gelişimlerine elbette katkıda bulunmaya gayret ediyorum. Gelecek açısından şu anda konuşamam. Kulübümde mutluyum.

Türkiye'deki hangi vatandaşlarıyla iletişim halinde?
Türkiye’de bulunan vatandaşlarımla sürekli konuşuyorum. Fransa Ligi’nden tanıdığım arkadaşlar var. Kasımpaşa, Galatasaray gibi kulüplerde oynayan arkadaşlarımla ara ara konuşuyoruz. Mbaye Diagne ile çok yakın bir arkadaşlığımız yok. O açıdan kendisiyle konuşma fırsatım olmadı.

"Mustafa Kaplan ile çok iyi bir iletişimimiz var"
Mustafa Kaplan ile çok iyi bir iletişimimiz var. Bana hem saha içi hem de saha dışında çok güvendiğini hissettiriyor. Ayrıca saha içinde bana verdiği görevler var. Savunma hattı ve organizasyon için tavsiyeleri var. Bu güven sayesinde takımın da başarılı olacağına inanıyorum. Bunu da maç kazanarak göstermek istiyoruz.

Gençlerbirliği taraftarlarına mesaj
Gençlerbirliği taraftarları her zaman bizimle yürüsün. Maçlarımıza gelmeye devam etsinler. Biz elimizden geleni yapacağız ve bir şeyleri daha iyiye götürmek istiyoruz. Taraftarlarımıza her zaman ihtiyacımız var. Bizi cesaretlendirmeye devam etmelerini arzu ediyorum.

Zargo Toure: "Senegal Milli Takımı olarak iyi bir jenerasyon yakaladık"
Senegal Milli Takımı’nda açıkçası iyi bir jenerasyon yakaladık. Hem Afrika Kupası’nda finallerdeydik, hem de Dünya Kupası için son maçı oynadık. İyi bir gelecek bizi bekliyor. Bana ihtiyaç duyulduğunda her zaman milli takım için hazır olacağımı söyleyebilirim.