Zeyyat Kafkas, 25 Ocak 1967’de Trabzon’un Ortahisar Mahallesinde dünyaya geldi. İlkokulu İskenderpaşa İlköğretim Okulunda, ortaokulu Kanuni Ortaokulunda, lise öğrenimini Ata Kolejinde tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümünü bitirdi.

1992 yılından günümüze ticari faliyetleri olan Kafkas, Tekstil,Madencilik,Cafe Restaurant işletmeciliği ve Emlak  sektöründe faliyet göstermektedir.

Sporculuk yaşamı sırasında Trabzonspor minik ve yıldız takımlarında futbol oynayan Kafkas, İdmangücü, Doğanspor, Trabzonspor ve Ankara Silahlı Kuvvetlergücü’nün(2.lig) basketbol takımlarında forma giydi.

Zeyyat Kafkas bunların yanı sıra birçok sivil toplum örgütünün yönetim kurulu üyelikleri ve başkanlıklarında bulundu. Halen DOKA (Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı) Kalkınma Kurulu Başkanlığı, DOKASİFED (Doğu Karadeniz Sanayici ve İş İnsanları Federasyonu) Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Madenciler Meclisi Üyesi olan Kafkas, TÜMMER (Türkiye Mermer ve Makinaları Üreticileri Birliği) Yönetim Kurulu Üyeliği, Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı, Trabzonspor Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği - Basın Sözcülüğü, Trabzonspor Basketbol Kulübü Asbaşkanlığı ve Trabzon Doğanspor Kulübü Başkanlığı yaptı.

Aynı zamanda Estonya Cumhuriyeti’nin Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt illerini kapsayan Fahri Konsolosu unvanını taşıyan Kafkas, sanayici, işadamı, evli, iki çocuk babasıdır.