Trabzonspor taraftarları puan cetvelini önüne alıp zirve hesabı yapmayalı yıllar olmuştu. Öncelikle umutların tükendiği sezonda bu duyguyu yaşattığı için Rıza Çalımbay’a teşekkür etmek gerek.

Son 7 müsabakada 6 galibiyet, 1 beraberlik alan ve son 5 karşılaşmadan da galip ayrılan Bordo-Mavililer için lig yeniden başladı. Bu noktada elbette devre arasında yapılması gereken önemli hamleler var.

Karadeniz ekibi oldukça kaliteli bir kadroya sahip olmakla birlikte dökmesi gereken ağırlıkları da kadrosunda barındırıyor. Rıza Hoca göreve geldiği günden beri, mutsuz oyuncuların takıma olan zararına dikkat çekiyor.

Son haftalarda alınan galibiyetler Trabzonspor için ilaç olsa da sorunları ortadan kaldırmış değil… Futbolda galibiyetler sorunları öteler, en aza indirger ancak yok etmez. Saha sonuçları başarısız olduğunda ise ötelenen tüm sorunlar katlanarak karşınıza çıkar. Bu nedenle devre arasında yapılacak hamleler Bordo-Mavili ekibin geleceği için hayati önem arz ediyor.

İkinci yarı başladığında Bordo-Mavililer, bu performansı ile yoluna devam ederse bu kez başka bir sorunla karşı karşıya kalacak gibi görünüyor! O sorunun adı ‘TFF ve hakemler’dir…

TFF, 2010-2011 sezonunda Trabzonspor’un şampiyonluğunu şike ile çalındığının ortaya çıkmasının ardından hakemler ile Karadeniz ekibine ‘açık linç’ uyguladı! Trabzonspor düdüklerle başarısız kılınarak başkanları, teknik adamları gönderildi; futbolcularının psikolojileri bozuldu, takım yarıştan koparıldı. Bu şekilde ne kadrolar dağıtıldı…  

Şike mücadelesi son raddeye (FİFA) gelmiş olsa da henüz bitmiş değil. Bu mücadeleyi devam ettirdiği için her sıçrayışında katledilen bu takımın, zirve mücadelesi vermeye başladığında aynı akıbet ile karşılaşmayacağının garantisini kim verebilir? Son Bursa maçı, adeta operasyonun başlangıcı gibi karşımıza çıkmadı mı?

Sportif açıdan umutlu günlerle birlikte zor bir mücadele bekliyor Trabzonspor taraftarlarını… Şike sezonunda Fenerbahçe’ye karşı Emenike’yi oynatmayan Karabük, geçen hafta Fenerbahçe müsabakasına yedeklerle çıkarken Trabzonspor’a tam kadro hazırlanıyor. Görünen o ki ne Karabük’te, ne TFF’de, ne de hakemlerde değişen bir şey yok!..