Fenerbahçeli Emre ve Trabzonsporlu Zokora arasında iki haftadır yaşanan gerginlik Süper Final'in son haftasında şampiyonu belirleyecek olan Fenerbahçe-Galatasaray derbisine de taşınıyor.

Sabah'ın haberine göre; kendisine ırkçı tacizde bulunduğunu iddia ettiği Emre'nin elini Avni Aker'de oynanan maçta sıkmayan Zokora'ya vatandaşı Galatasaraylı Eboue'den destek geldi. Fildişili yıldız, teknik direktör Fatih Terim ile yaptığı görüşmede "Cumartesi günü seremonide Emre ile ben de tokaşlamam. Zokora, benim için baba gibidir. Ona saygım büyük" dediği öğrenildi. Emre'yi 12 yaşından beri tanıyan ve yetişmesinde büyük pay sahibi olan Fatih Terim'in ise Eboue'ye "Hassasiyetine saygı duyuyorum ama onun seninle bir problemi yok. Sen sadece maça konsantre ol" diyerek oyuncusunu uyardığı öğrenildi.

ÜÇ MAÇ CEZA ALMIŞTI
Süper Final'in ilk haftasında Kadıköy'deki maçın ardından Zokora, Emre'nin kendisine "Pis zenci" dediğini iddia etmiş, Emre'ye önce iki maç ceza çıkmış, ardından tekrar sevk edildiği disiplinde cezası üç maça çıkmıştı.