Süper Lig’in 14. Haftasında Trabzonspor 48 yıl sonra deplasmanda Hatayspor ile karşı karşıya geldi. Karşılaşma öncesinde Trabzonspor ve Türk Futbolunun efsane ismi Özkan Sümer’in ölüm haberi tüm spor camiasını yasa boğdu. Özkan Sümer'e Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. 

Trabzonspor Çaykur Rizespor galibiyeti morali ile bu karşılaşmaya çıktı. Teknik direktörü Abdullah Avcı Kazanan kadroyu bozmadı. Karşılaşmanın ilk bölümünde Hatayspor oyun kontrolünü elinde bulunduran taraftı. Güney temsilcisi kendi sahasında hiç kaybetmemenin öz güveni ile Trabzonspor’un üstüne baskılı oyunu ile yüklendi. Trabzonspor Nwakaeme, Ekuban ve Djaniny  ile yakaladığı toplarda hızlı çıkarak, kontra golü aradı ama bulamadı.

İkinci yarıda da ilk yarının benzeri bir oyun vardı sahada. iki takımında cılız atakları vardı. Taki karşılaşmanın 73. dakikasında Baker’in kullanılan köşe vuruşunda Vitor Hugo çok iyi yükselerek kafayı vurdu ve topu Hatayspor ağlarına gönderdi. Bu Vitor Hugo’nun kafayla attığı üçüncü golü oldu. Son haftalarda Brezilyalı oyuncu takımına hücum oyuncularından daha çok katkı sağladı. Hem defansta hem hücumda işinin hakkını verdi. Bu dakikaya kadar Trabzonspor savunması ve Uğurcan Hatayspor ataklarını savuşturarak önce 1 puanın garantiledi, sonrada bulduğu bu golle 3 puanın habercisi oldu. Hatayspor maç boyunca tek hatasını duran topta yaptı. Adam paylaşımı Vitor hugo’yu kaçırdılar oda cezayı kesti. Tabiri caizse, Futbolda HATAY’a yer yok dedirtti. Bu maçla birlikte Hatayspor’da sahasında ilk mağlubiyetini Trabzonspor’dan almış oldu.

Şüphesiz sahada oynanan futbolu hiç birimiz beğenmiyoruz ama Abdullah Avcı ile ligde hiç kaybetmeyen bir Trabzonspor gerçeği var. Bu galibiyetle ile 14 puan topladı ve Galatasaray maçı öncesi müthiş bir özgüven kazandı. Abdullah Avcı’nın talebeleri gerçek sınavlarını Galatasaray karşısında verecekler. O zaman göreceğiz Avcının alamet-i farikasını …