Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 pandemi, ekonomiden sağlığa, siyasetten magazine, spordan gıdaya, sanayiden ticaret kadar bir çok alanı etkisi altına aldı.

Hükümetler ise acil kodlarla her gün yeni önlemlerle halkın karşısına çıktı. 

Çin’den başlayan virüs salgını ilk önce kitlesel seyirci oluşturan spor müsabakalarında etkili oldu.

Neticede Pandemi den olumsuz etkilenmeyen olmadı.

FİFA acil koduyla dünya genelinde ki tüm sportif karşılaşmaları durdurdu ve erteledi. 

Bilindiği gibi ülkemzde de tüm spor karşılaşmaları durduruldu ve ertelendi.

Yeniden başlaması ve tescil kararları ülke  federasyonlarına bırakıldı.

Türkiye Basketbol Federasyonu,Türkiye Voleybol Federasyonu  önceki gün Türkiye Hentbol Fedarasyonu ise dün  aldığı kararla  ligleri sonlandırdı. Bütün bir sezon çalışanlarının, kulüplerin emekleri boşa gitti diye düşünürken yapacak bir alternatif de yoktu.

“Önce Sporcu Sağlığı” dedi, federasyonlar ve bu konuda masa başında değil parkelerde mücadele eden sporcu ve kulüplerini dinledi. Federasyon Başkanları liglerin ertelenmesi isteyen kulüplerin isteğine saygı gösterdi. 

Kendini şampiyon görenler ligleri oynamak istiyordu. Tıpkı Anadolu Efes’in koçu  Engin Ataman gibi. Ama öyle olmadı. 

Sonuç olarak futbolun dışındaki tüm liglerde sezonlar tamamlandı!. Ardından açıklamalar yapıldı, şampiyon ve küme düşme olmayacak gibi. Hepsini aldıkları karadan dolayı kutluyorum. Hayırlı olsun.

BİR TEK FUTBOL KALDI.

Bir tek futbol kaldı.

Futbolda ne deniyor. Bedavadan şampiyon olmak yok, oynayacaksın kazanacaksın.

Peki, daha dün Sarı Lacivertliler’de yapılan test sonrası 1 futbolcu ve kulüp çalışanında corona virüs (Covid-19) bulgularına rastlandığını bildirilmedi mi?

Öküz altında buzağı mı aranıyor, herşey ortada. 

Soru şu? Basketbol, Hentbol ve Voleybol liglerinde oynayan sporcuların canı canda futbocuların ki patlıcan mı? Hepimizin bir yakını mutlaka futbol dünyasının içinde. O zaman futbolu niye kurban ediyorsunuz. Savundukları ne? Avrupa’da bazı federasyonlar maçlarını oynatacakmış. Bırakın avrupa ne yaparsa yapsın. Biz kendi çocuklarımızı koruyalım,

Bir ülkede biri ak diğeri kara derse Basketbol, Voleybol ve Hentbol Federasyonları iptal Futbol Federasyonu devam derse şapkamızı çıkarıp masanın üzerine koymamız gerek. Diğer federasyonlar oyuncularını koruyup ligleri iptal ediyorsa Futbol Federasyonundan da aynı yaklaşımı bekliyoruz. Bundan dolayı Avrupa’ya rest çekelim.

Çekmiyormuyuz, o zaman futbolun günahının kim çekecek?

Aslında dertte belli dermanda. Bu günkü yazımı epeydir içimizde dert olan bir soruya yanıt arayarak biritmek istiyorum.

Futbol Federasyonuna açık çağrımızdır.

Süper ligi oynatmayınca şampiyon TRABZONSPOR olacaksa kaygınız onuda sayarsanız 2011 sezonunda elimizden aldığınız şampiyonluğumuza.

Bayramınız Kutlu Olsun.