61SAAT AVNİ AKER'DE - HASAN TÜNCEL 

2 KALE ARKASI BU SEFER TEZAHÜRAT İLE ATIŞTI

Rabotnicki ile oynanan VE 1-1 berabere kalınan maça Trabzonlu Gençler ve Vira grubunun atışması damga vurmuştu. Bu maçta farklı olay yaşandı. Maça gelmeyen Vira’nın olduğu bölümde bulunan taraftarlar Trabzonlu Gençler grubu ile yaklaşık 10 dakika boyunca tezahürat yaptı. Bu tezahüratlar tribünler tarafından alkış aldı. .

HAKEM ÖZKAFLA ERKAN’DAN ÖZÜR DİLEDİ..

Karşılaşmanın 22. Dakikasında yaşanan olay ilginç anlar yaşattı. Erkan Zengin ile atağa kalkan Trabzonspor’da Erkan boştaki arkadaşına pası atmaya çalışırken top Özkalfa’ya çarpıca top taca gitti. Atakdan olan Trabzonspor’da Erkan Zengin hakeme bir süre sitem etti. Hakemde Erkan’dan özür dilemesine rağmen Erkan söylemlerine devam edince ilginç görüntüler oluştu.

ŞEHİT BİNBAŞI UNUTULMADI

Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız uğradığı silahlı saldırı sonucu kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu. Rabotnicki mücadelesinde olduğu gibi Trabzonsporlu olan Binbaşı Şehit Arslan Kulaksızı Bordo-Mavili taraftarlar unutmadı. Misafir Tribünün olduğu bölüme Şehit Binbaşı’nın fotoğrafını asan taraftarlar Binbaşıyı unutmadığını bir kez daha gösterdi.

MBİA AYAĞA KALDIRDI

Karşılaşmanın 37 dakikasına kadar oganize atak geliştirmede zorlanan Trabzonspor’da sahneye yine hırslı futbolu ile dikkat çeken M’Bia çıktı. 37. dakikada cezasahası dışından öyle bir şut çıkardı ki Mert Topu güçlükle çeldi. Bu şut sonrası tribünler adeta canlandı. M’Bia ise kaçırdığı gol sonrası büyük üzüntü yaşandı.

KAYSERİSPOR UNUTULMADI

Karşılaşmanın 38. Dakikasında ise Trabzonsporlu taraftarlar Süper Lig’in yeni ekibi Kayserispor’u unutmadı. Tüm Stad dakikalar 38’i gösterdiğinde “Kayseri Kayseri” tezahüratları ile inledi.

DEVRE ARASINDA SİNİRLER GERİLDİ

Karşılaşmada ilk yarının son dakikasında Medjani’nin ıskası Bursaspor’a gol pozisyonu yaratırken sinirler bir anda gerildi. Bitiş düdüğünün ardından Medjani ve Özer sözlü tartışamaya girdi araya girenler ortamı yatışırdı ama Şota faturayı Medjani’ye kesti. Bir diğer gelen bilgi ise Medjani’nin sahaya çıkmak istememesi.. Medjani 2.yarıda yerini Aykut Demir’e bıraktı. 

61. DAKİKADA ŞEHİTLERE SAYGI

Trabzonsporlu taraftarlar 61. Dakikada tüyleri diken diken etti. Bütün tribünler hep birlikte “Şehitler Ölmez vatan Bölünmez, Ne Mutlu Türküm Diyene” tezahüratları ile Avni Aker’i inletti. Öte yandan taraftarların bir bölümü de 61. Dakikayı Asker Selamı vererek şehitlere saygı gösterdi.

ERKAN’IN ÇILGIN SEVİNCİ

Karşılaşmanın 66. Dakikasında yaşanan karambol sonucu golü bulan Erkan Zengin öyle bir sevinç yaşada ki 1 yılın acısını çıkarır niteliğindeyidi. Formasını çıkaran ve tribünlere bağıra bağıra koşan Erkan Zengin üstüne asker selamı verdi. Erkan’ın bu sevinci üzerimden büyük bir yük kalktı der gibiydi..

TOLGA ÖZKALFA’YA BÜYÜK ÖFKE

Karşılaşmanın 80. Dakikasında öyle bir pozisyon yaşandıki tekmeyi yiyen M’Bia idi ama acısı herkesi etkiledi. Bir süre yerde acı içinde kıvranan M’Bia’yı sağlık görevlileri dışarı aldı. Bu süre zarfında tekmeyi görmeyen hakem tribünler büyük tepki gösterdi. Dışarı alınan M’Bia ise “bırakın oynayacağım” şeklinde tepki verince tribünler bir kez daha ayağa kalktı. Sekerek oyuna giren M’Bia 1 dakika sonra yine aynı tekmeyi yedi 1 dakika sonrada gol pozisyonuna girdi. M’Bia Trabzonspor’un başına son yıllarda gelmiş en güzel olaylardan biri diyebiliriz..

ÇILGINLAR YENİDEN AVNİ AKER’DE

1980 yılında kurulan ve bir dönem Trabzonspor tribünlerinin en etkin grubu olan Çılgınlar adlı grup yeniden Avni Aker’de. Uzun bir süre boyunca tribünlerden uzak kalan Çılgınlar grubu eski günlerini arıyor. Ligin ilk haftasında Bursaspor mücadelesinde Çılgınlar grubu sayıları az olmasına rağmen yerlerini aldı ve doyasıya Trabzonspor’u destekledi.

ŞOTA VE ERTUĞRUL ANALİZİ

2 Hocada maçı adeta yaşadı. Ertuğrul Sağlam kenarda sinir krizleri geçirirken hakemler ile sürekli diyalog halindeydi Ertuğurl Sağlam’ın hakemler ile diyalogu ve ter dolu gömleği gözlerden . Şota ise bildiğiniz gibiydi.. Sinirli agresif heyecanlı..