Türk at yarışçılığının en prestijli organizasyonu olan 99. Gazi Koşusu, İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda büyük bir heyecana sahne oldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen yarışta bu yılın kazananı, 6 numaralı “Cutha” isimli safkanla jokey Ahmet Çelik oldu.
Koşu bugün saat 17.15’te start aldı. Yarışa bu yıl Trabzon’dan da tarihi bir katılım gerçekleşti. Trabzonlu iş insanı Emre Koç’un sahibi olduğu Purosangue isimli safkan, efsane jokey Halis Karataş ile piste çıktı.
Bu yarış, Veliefendi Hipodromu’nda Gazi Koşusu tarihinde ilk kez Trabzonlu bir ismin sahibi olduğu bir safkanın koşması açısından da ayrı bir önem taşıdı.
Halis Karataş’ın jokeyliğini yaptığı Purosangue yarışı 22. sırada tamamlarken, pistin galibi Ahmet Çelik, bir kez daha Gazi Koşusu zaferine adını yazdırdı.