Darbe girişimi esnasında, askerin silahından çıkan kurşunla şehit düşen Kemal Ekşi, son yolculuğuna uğurlandı. Kemal Ekşi’nin 1 ay önce askerden geldiği öğrenildi.
Darbe girişimi esnasında Boğaziçi Köprüsü’nde askerlerin ateş açması sonucu şehit düşen Kemal Ekşi için Ataşehir Kayışdağı Mahallesi’nde bulunan İmam Hüseyin Cami’nde cenaze namazı kılındı. Darbeci askerler tarafından ateş açılması sonucu vücuduna isabet eden kurşunla şehit düşen 23 yaşındaki Kemal Ekşi’nin 1 ay öne askerden geldiği öğrenildi.
Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazında gazetecilerin sorularını yanıtlayan şehidin babası Ekrem Ekşi, "O gece annesi telefon açıyor oğlum neredesin diye. Oğlum eve gel diyor. Olaylar var biraz galiba diyor. Dinlemiyor anneyi. Altunizade’de bir daha arıyor. Yok, anne ben gideceğim diyor. Gidiyor mermiler patlıyor. Önce uyarı atışı yapmışlar. Uyarı atışı olduktan sonra bu bir kısım geri çekiliyor bunlar yine ileriye doğru gidiyorlar. Aldığım bilgilere göre siper alarak atış yapmışlar, bilinçli atış yapmışlar. Birkaç yerinden vurulmuş, bir tanesi kalbinin altına gelmiş" dedi.
Şehit Kemal Ekşi’nin naaşı cenaze namazının ardından Karacaahmet mezarlığına defnedildi.
(İHA)