DÜZCE (AA) - Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 1 Ekim Yaşlılar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Keleş, mesajında, yaşlılığın hayatın çok özel bir dönemi olduğunu, yaşlıların dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürün ve değerlerin yarınlara taşınmasını sağlayan en değerli varlıklar olduğunu söyledi.

Her toplumun hafızasının olması gerekliliğine işaret eden Keleş, bunu sağlayanların bazen toplumun yaşlıları olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Yaşlılarımız, yaşanmışlıklarıyla geçmişimiz, örnek aldığımız tecrübeleriyle geleceğimizdir. Onlar örfümüz, adetimiz, geleneklerimiz ve hoş sohbetlerimizdir. Onlara verdiğimiz değerler ile geleceğimizi yeniden kuracağız. Yaşlılığı kabullenmek, hem erdem, hem de olgunluktur. İnsanlığı büyüten sevgidir. Unutmayalım ki sevgiye en çok muhtaç olanlar yaşlılarımızdır. Bizler yaşlılarımıza gösterdiğimiz sevgiyle genç kuşağa örnek olmayı başardığımız ölçüde yaşlandığımızda saygıyı hak edebileceğiz. Bu duygularla tüm büyüklerimizin 1 Ekim Yaşlılar Günü'nü kutluyor, minnet ve şükran duygularımızla, yaşam sevinçlerimizin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyorum."