KASTAMONU (AA) - CHP Kastamonu İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolaysıyla mesaj yayımladı.

CHP Kastamonu İl Başkanı Bıyıklı, mesajında,1 Mayıs'ın işçinin, emekçinin ve tüm çalışanların birlik, mücadele ve dayanışma günü olduğunu kaydetti.

Tüm dünyada kutlandığı gibi Türkiye'de de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayacaklarını ifade eden Bıyıklı, şunları kaydetti:

"Ancak, ülkemizdeki kutlamalar her zaman daha farklı ve buruktur. Çalışma koşulları, ücretler ve emeğe ve emekçilere gösterilen saygı konusunda dünyanın gelişmiş ülkelerindeki çalışanlarla bizim çalışanlarımız arasında dünyalar kadar fark vardır. Neredeyse tüm çalışanlarımız, akşama eve ekmek götürmenin hesabı içindeyken 1 Mayıs gününün tatil edilmesi ve emek ve dayanışma günü sayılmasının hiçbir anlamı ve yararı yoktur. Ülkemizde çalışanların yüzde 45’i asgari ücret almaktadır. Bu da, emeği ile geçinen çok büyük bir kesimin aileleriyle birlikte geçinemez durumda olduklarını göstermektedir. Çalışanlarımızın çoğu iş güvenliğinden ve iş güvencesinden yoksundur. Çağdaş hukuk devletinin gereği olan sendikalaşma hakkı yasalarda tanınıyor olsa da bizde fiili olarak kullandırılmamaktadır. Çalışma koşulları, çoğu iş yerimizde kötü ve devlet denetimi dışındadır. Çocuk işçi çalıştırılması denetlenmemekte; kadın çalışanların ayrı bir baskı ortamında kalmaları görmezden gelinmektedir. Tüm bu zor koşullara rağmen tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutluyorum."