AMASYA (AA) - Taşova’da, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü dolayısıyla öğrencilere yönelik "insan hakları" konulu panel düzenlendi.

Şehit İdris Bolat Anadolu Lisesi ve Süleyman Bursalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen panelde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ahmet Gültekin, Türkiye’de son 10 yılda insan hakları konusunda önemli mesafe alındığını söyledi.

İnsan haklarını, tam anlamıyla gerçekleştirecek hukuki ve idari altyapıyı oluşturmaya yönelik çalışmaların devam ettiğini anlatan Gültekin, "Elbette bireyin hak ve özgürlükleri vazgeçilmezdir ancak sınırsız ve sonsuz değildir. Herkes hak ve özgürlüklerini demokratik toplum düzeninin gereklerine ve hukukun üstünlüğüne yaraşır şekilde kullanmak durumundadır." ifadesini kullandı.

Panelde, İdris Bolat Anadolu Lisesi tarih öğretmeni Sıddıka Özekici, felsefe öğretmenleri Fatma Çağla Çetin ve Fatma Köse, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Adil Coşkun ile Süleyman Bursalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarih öğretmeni Fatih Özer de sunum yaptı.