TRABZON (AA) - Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yavuz, mesajında, büyük asker ve devlet adamı Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 79. yılında rahmet, minnet ve saygıyla yad ettiklerini belirtti.

Atatürk'ün, 1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı Kurtuluş Mücadelesi'ni, 1923'te Ankara'da Cumhuriyeti kurarak taçlandıran, adını tarihe altın harflerle yazdırmış kahraman bir asker ve büyük bir devlet adamı olduğunu vurgulayan Yavuz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bilgi ve şuurla özümsenmiş icraatlarıyla ülkeye aydınlık bir geleceğin kapılarını açan Büyük Önder Atatürk, dahiyane fikirleri ve ileri görüşlülüğüyle imkansızlıklar içinde kurulan Cumhuriyeti yüceltmenin ve baki kılmanın yolunu da göstermiş, bu yolun çağdaş medeniyet yolu olduğunu, hayatı boyunca bizzat kendisi de tatbik ederek ortaya koymuştur." ifadesini kullandı.

Yavuz, Atatürk'ün "hiç dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla ve asla yorulmazlar" sözünü anımsatarak, şunları kaydetti:

"Bu ifadesinden aldığımız feyz ve ışıkla millet olarak, Cumhuriyetimizin 94. yılını geride bırakırken istikrar içinde güçlenmeye ve büyümeye, demokrasinin standartlarını her geçen gün yükseltmeye, sarsılmaz bir kuvvet, irade ve çalışma azmiyle yürümeye devam ediyoruz. Aziz milletimiz, onun evrensel fikirlerini sonsuza kadar şükran ve saygıyla anarak koruyacak, Türkiye Cumhuriyeti, onun ilke ve düşünceleri ışığında, uygarlık yarışında aynı gayret ve kararlılıkla yoluna devam edecektir."