KARABÜK (AA) - Strateji Geliştirme ve Analiz Uzmanı Taner Akkuş, 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimine ilişkin, "100 yılın en önemli seçimi yapılacak ama hiç kimse öneminin farkında değil." dedi.

Özellikle bakanlık birimleri ve çeşitli kurum çalışanlarına gönüllü olarak strateji geliştirme ve analiz konularında eğitimler ve seminerler veren Akkuş, yaptığı açıklamada, seçim stratejisinde partilerin "altın" kurallara dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Toplumun temel dinamiği olan gençler ve kadınlar için ayrı bir seçim kampanyası gerektiğinin altını çizen Akkuş, bu kampanyada özellikle bilgiye dayalı gelişen çağın gençlerine ulaşılması ve seçimin öneminin anlatılması gerektiğini çünkü onların 25 Haziran sabahı hayatlarında neyin değişeceğini merak ettiğini ve somut uygulamalar istediklerini belirtti.

Her seçimin olduğu gibi bu seçimin de belirleyici etkenlerinden en önemlisinin ekonomi olduğunu vurgulayan Akkuş, şöyle devam etti:

"Vatandaşlar için ikramiyeler, prim, vergi ve borç yapılandırması önemli. Bunun yanında aslında daha önemlisi fındık, buğday ve diğer ürünlerde taban fiyatlar. Bu alanlarda partilerin söylemleri yani projeleri önemli yönelimler sağlayacaktır."

Akkuş, dış politikaya değinerek, dış politikanın iç politikaya etkisini en aza indirmek için algıdan ziyade olgu yönetiminin şart olduğunu, acil olarak algı yönetimini koordine edebilecek profesyonel bir ekip kurulması gerektiğini kaydetti.

- "100 yılın en önemli seçimi yapılacak"

Taner Akkuş, 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerinin şimdiye kadar yapılanlarının en önemlisi olduğunu vurgulayarak, bulunulan coğrafyada büyük güçlerin önemli projelerinin olduğunu, bunları hayata geçirmek için durmadan çalıştıklarını aktardı.

Bu yolda söz konusu güçlerin her türlü oyuna başvurduğunu belirten Akkuş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ülkemiz bu coğrafyada önemli bir faktör ve asla dışında kalamaz. Son yıllarda ülkemiz büyük güçlerin arasında kendine yakışır bir duruş sergiliyor. Güçlü olduğunu ve o olmadan planların yapılamayacağını her defasında ortaya koyuyor. Bu seçimlerin sadece iç değil dış politika için de tarihi bir fonksiyonu var. Ülkemiz yeni bir yönetim modeline geçecek. Eski yönetimle artık bazı konuların tıkandığını gördük. Bunu 24 Haziran'a kadar halka da daha iyi anlatmak gerekiyor. 100 yılın en önemli seçimi yapılacak ama hiç kimse öneminin farkında değil. Üzülerek görüyoruz ki bazı teşkilatlar da halk da bilmiyor, ne için oy kullandığının önemini anlamış değil. Aksine bunu en iyi bilen FETÖ, onun kör olan destekçileri ve ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve avaneleri ne yazık ki. Ülkemizin bekasını ve refahını bozmak isteyenlere fırsat vermemeliyiz. Allah, Cumhurbaşkanımızı ve sistemsel mekanizmasını başımızdan eksik etmesin."