Malatya Valiliği, FETÖ soruşturması kapsamında son olarak 101 kamu personelinin daha açığa alındığını açıkladı.
Malatya Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz darbe kalkışması sonrası FETÖ /PDY terör örgütüne yönelik olarak başlatılan soruşturmayla ilgili son durum paylaşıldı. Son 6 gün içerisinde soruşturma kapsamında çeşitli kurumlarda toplam 101 kamu personelinin açığa alındığı belirtilirken ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında ise aralarında daha önce Malatyada görev yapmış 1 vali yardımcısı ile 1 il müftüsünün de bulunduğu çeşitli unvanlarda toplam 55 kişinin ise halen emniyette gözaltında bulunduğu ifade edildi.
Öte yandan daha önce adli kontrol kararı ile serbest bırakılan 5 hakim ve savcının da savcılığın itirazı üzerine tutuklandığı belirtildi. Açıklamada, 15 Temmuz 2016 tarihinden 16 Ağustos 2016 tarihine kadar yürütülen çalışmalar sonucunda Malatya’da toplam bin 186 kamu görevlisinin açığa alındığı belirtildi.
205 kişinin halen tutuklu olduğu soruşturmada, 38 kişi hakkında adli kontrol kararı, 41 kişi hakkında ise ise mahkeme kararı ile serbest bırakılma kararı bulunuyor.
(İHA)