Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz akşamı yaptığı darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbeti Diyarbakır’da beşinci gününde de devam ediyor. Gece gündüz süren nöbete 11 aylık Muhammed bebek de katıldı.
FETÖ’nün 15 Temmuz akşamı yaptığı darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine meydanlara inen ve demokrasi nöbetine başlayan vatandaşlar beşinci gününde demokrasi nöbetini devam ettiriyor. Gece gündüz demeden süren nöbete bugün 11 aylık Muhammed Mustafa Labaç isimli bebek de ailesiyle katıldı. Vatandaşların tuttuğu nöbete STK temsilcileri de destek verdi.
11 aylık bebeği Muhammed Mustafa Labaç ile gelen Ramazan Labaç, Cuma gününden itibaren demokrasi nöbetinde olduğunu belirterek, “Reisimiz ne zaman eve dönün derse o zaman döneceğiz. Vatanımız için buradayız. Mustafa’mın geleceği için buradayım” dedi.
Sur İşadamları ve Toptancıları Derneği (SİDER) Genel Başkanı Şükran Yılmaz da, darbecilerin hiçbir şey yapamayacaklarını ifade ederek, “Allah’ın izniyle bu milletin ve bu AK Parti’nin ve Reis’in kalbindeki bu iman gücü olduğu sürece hiçbir şey yapamayacaklar. Öyle bir milletiz ki, gece sabaha kadar devlet kurtarırız, sabah işimize gideriz. Öğlen yasamızı çıkarır, ikindi namazından sonra da asarız Allah’ın izniyle” diye konuştu.
AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar genciyle yaşlısıyla demokrasi nöbetini sürdürüyor.
(İHA)