TRABZON (AA) - Trabzon Valisi Yücel Yavuz, "Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olacağız." dedi.

Vali Yavuz, Kalkınma Bakanlığının organizesinde Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı koordinatörlüğünde düzenlenen "11. Ulusal Kalkınma Planı Trabzon İl Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, 11. Ulusal Kalkınma Planının önemine dikkat çekti.

Kalkınma planının, Türkiye genelinde "Geleceği Birlikte Planlayalım" sloganıyla 2019-2023 yıllarını kapsayacağını belirten Yavuz, şöyle devam etti:

"2019-2023 yılları sadece Türkiye'miz için değil, bölgemiz ve dünya insanlığı için çok büyük önem arz ediyor. Millet olarak kendi öz değerlerimizi, varlığımızı ortaya koyan kaynaklarımızı düzenli, optimal şekilde kullanmak durumundayız. Artık bunu israf edecek durumda değiliz. Bize, ülkemize, milletimize hiçbir faydası olmayan, hepimizi ilgilendiren konuları düzeltmek, bununla ilgili yapılacakları hep beraber kafa yorarak ortaya koymak zorundayız. Burada alınan değerlendirmeler, veriler ülkemizin geleceği için çok büyük katkı sağlaması hedeflenen bir çalışmaya dahil olacak. Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olacağız. Biz var olan potansiyelimizle bunu hak ediyoruz."

Konuşmaların ardından Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı yetkilileri, bölge illerini kapsayan 11. Ulusal Kalkınma Planı ile ilgili sunum yaptı.