ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta, günde yaklaşık 4 bin çağrı alan 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi, vakalara anında ulaşmaya çalışırken asılsız ihbarlarla da mücadele ediyor.

AA muhabirinin İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, merkeze gelen çağrıların birçoğunun da asılsız çağrılardan oluşuyor.

Çağrı merkezini arayıp kapatan, 112'nin görev tanımı içerisinde olmayan bilgileri öğrenmeye çalışan, personele hak etmediği cümleler kullanılan çağrılar da yaşanırken, sağlık personeliyle sohbet etmek, telefonunun çalışıp çalışmadığını kontrol etmek ve annelerin çocuğuna yemek yedirirken oyalamak için arayanlar da oluyor.

- "Köpeğinin aşı zamanı için ambulans istemiş"

112 Acil Komuta Kontrol Merkezine gelen ihbarlar arasında, bir vatandaşın köpeğinin aşı zamanı geldiğini ve aşıya götürmek için ambulans istemesi, bir başka kişinin ise gece yarısı tavan arasında kediler olduğunu, sesinin kendisini rahatsız ettiğini ve kedileri sağlık ekibinin almasını söylemesi yer alıyor.

Bir başka ihbarda ise bir kişinin saldırıya uğradığı ihbarı üzerine olay yerine giden sağlık ekipleri, ihbarı yapan vatandaşın köpeklerin saldırısına uğrayan kedi için ambulans istemesiyle karşılaşıyor.