Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “İnanıyoruz ki halkımızın teveccühü, büyük desteği ile 10 Ağustos’ta Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. cumhurbaşkanı bir imam hatipli olacak” dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli İmam Hatip Mezunları Derneği’nin düzenlediği 27. buluşma etkinliği iftarına katıldı. Kocaeli Belediyesi arkasında bulunan sahil kesimindeki açık alanda kurulan iftar sonrası konuşma yapan Bakan Fikri Işık, “İnanıyoruz ki halkımızın teveccühü, büyük desteği ve her bir imam hatiplimizin bu süreçte göstereceği gayretle 10 Ağustos’ta Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. cumhurbaşkanı bir imam hatipli olacak” dedi.

"İMAM HATİPLERİN VARLIĞI BAZILARINI TEHDİT ETTİ"
28 Şubat sürecinde imam hatip liselerinin ve liselerde eğitim gören öğrencilerin yaşadığı zorluklara değinen Bakan Işık, “Bir mücadele var. Bu mücadele, milleti değerleriyle buluşturmayı engelleyenlerle, milletin değerleriyle yürümesini isteyenler arasında temel bir mücadele. Bu mücadelenin en önemli alanlarından birisi de imam hatipler oldu. Türkiye’de bazıları, imam hatiplerin varlığını kendilerine tehdit gördü. Halbuki imam hatiplerin varlığı, milletin kendi değerleriyle yürümesinin teminatıdır. Bunu anlamayanlar, anlamak istemeyenler imam hatip düşmanlığı yaptılar. Ama birileri imam hatip düşmanlığı yaptıkça, bu millet de imam hatiplere sonuna kadar sahip çıktı. Bugün geldiğimiz noktada artık Türkiye’de imam hatip liselerinin önü sonuna kadar açıktır” diye konuştu.

"10 AĞUSTOS’TA TÜRKİYE’NİN İMAM HATİPLİ BİR CUMHURBAŞKANI OLACAK"
İmam hatiplilerin eğitim görmeleri önündeki birçok engelin kaldırıldığını ifade eden Bakan Fikri Işık, “Bir dönem 28 Şubat bin yıl sürecek dediler. Yani bin yıl bu ülkede imam hatipler açılamaz anlamındaydı bu. Ama 28 Şubat’tan çok değil 5 sene geçtikten sonra 28 Şubat’ın defteri kapanmaya başladı. Ve 2003 yılının Mart ayında bir imam hatipli Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı oldu. Bazıları hatırlarsanız, ‘ben imam hatipli bir başbakanı hazmedemiyorum’ diyordu. Onlar için bir hazımsızlık daha var. İnşallah Türkiye yakında bir imam hatipli cumhurbaşkanı ile tanışacak. İnanıyoruz ki halkımızın teveccühü, büyük desteği ve her bir imam hatiplimizin bu süreçte göstereceği gayretle 10 Ağustos’ta Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. cumhurbaşkanı bir imam hatipli olacak” şeklinde konuştu.
(İHA)