Adana merkezli 12 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ-PDY) yönelik operasyonda aralarında doktor, avukat ve tanınmış iş adamlarının da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY’ye finansman sağladığı ve örgüt üyesi olduğu öne sürülen aralarında tanınmış iş adamları, doktor ve avukatların da bulunduğu 48 kişiye 25 Nisan 2016 günü yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol uygulaması getirmişti.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı terör örgütüne finansman sağlamak, terör örgütüne üye olmak suçları nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında tespit edilen isimlerin yurt dışına kaçma ve delilleri karatma yapabileceği nedeniyle Adana merkezli İstanbul, Ankara, Mersin, Diyarbakır, Şırnak, Çorum, Batman, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Mardin ve Kayseri’de eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri şafak vakti 12 ilde 500 polisle harekete geçti. Polis 12 ilde eş zamanlı olarak 59 noktaya operasyon yaptı. Yapılan operasyonlarda aralarında ünlü iş adamları Ali K., Yağmur A., Ağır A. Dr. Yasin T. ve avukatlarında bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Polis 7 kişinin yurt dışına kaçtığını belirlerken geriye kalan zanlıları yakalamak için de çalışmalar devam ediyor. Gözaltına alınan zanlıların evlerinde aramalar yapıldı.
Zanlılar tek tek sağlık kontrolünden geçirilmek üzere adli tıp birimine getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.
(İHA)