TRABZON (AA) - Trabzon'da "12. Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi" düzenlendi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Eğitim Fakültesi ve Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün işbirliği ile KTÜ Fatih Eğitim Fakültesinde düzenlenen kongrenin açılışına, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Öksüz, MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Akteki̇n, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr Ali Rıza Akdeni̇z, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Beder katıldı.

Kongrede 655 sözlü bildiri, 50 poster bildiri sunulurken, 13 çalıştay ve 3 panel oturumu gerçekleştirildi.

Yaklaşık bin kişinin katıldığı kongrede fen bilimleri ve matematik eğitiminde yapılan çalışmalar 18 farklı salonda eş zamanlı olarak ele alındı.

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr Ali Rıza Akdeni̇z, burada yaptığı konuşmada, kongrenin Türkiye'de iki yılda bir gerçekleştirildiğini söyledi.

Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresinin 22 yıl önce başladığını dile getiren Akdeniz, fen ve matematik alan eğitiminde prestijli bir konumda olduğunu ve kongre hazırlık sürecinde oldukça yoğun ilginin olduğunu ifade etti.