ÇORUM (AA) - 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim üyelerinin karma resim sergisi, Çorum'da açıldı.

Çorum Belediyesi Sanat Galerisinde açılan sergiye ilişkin gazetecilere açıklama yapan Bölüm Başkanı Prof. Dr. Çağatay İnam Karahan, bölüm akademisyenleriyle birlikte her yıl farklı illerde karma sergiler düzenlediklerini söyledi.

Bu sergileri geleneksel hale getirdiklerini ifade eden Karahan, 2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk karma sergisini Çorum'da açtıklarını kaydetti.

Serginin, 13 öğretim görevlisinin farklı tekniklerle hazırladığı ve 51 eserden oluştuğunu aktaran Karahan, "Sanatseverler için resim, seramik, grafik tasarım, fotoğraf ve heykelcilik eserlerinden oluşan karma bir sergi hazırladık. Sergimizin açılışına katılan tüm sanatseverlere teşekkür ediyorum." dedi.

Karahan, Çorum'un oldukça güzel bir sanat galerisine sahip olduğunu belirterek, "Çorum halkının bu konuda çok şanslı olduğunu düşünüyoruz. Buradaki sanat galerisinin diğer illere de örnek olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Sergi, 20 Eylül'e kadar açık kalacak.