BOLU (AA) - Bolu Valisi Aydın Baruş, 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.

Baruş, yayımladığı mesajında, hayatlarını hayat kurtarmaya adamış, gayeleri insanı yaşatmak olan tüm hekimlerin ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı kutladığını bildirdi.

İnsanın sahip olduğu en büyük nimetlerden birinin sağlık olduğuna değinen Baruş, "Akıl, ruh ve beden sağlığı insan mutluluğunun temel kaynağıdır. Vatandaşlarımıza, güvenli, etkili, kaliteli ve zamanında sağlık hizmeti vermek Devletimizin en öncelikli görevlerindendir. Ülkemizin sağlık alanında yakaladığı uluslararası başarılar ve gerçekleştirdiği ilkler, bize bu alanda sürekli artan bir itibar kazandırmıştır. Bugün, insanımızın yaşam kalitesi ve insanımıza sunulan sağlık hizmeti kalitesi eskisiyle mukayese edilemeyecek düzeyde artmıştır" ifadesini kullandı.

Tıp ve sağlık alanındaki başarıların sadece bir mesleğin veya kurumun değil, bu alanda faaliyet gösteren bütün meslek grupları ve kurumların birlikte ve koordineli çalışmasıyla mümkün olabildiğine işaret eden Baruş, Türkiye tıp camiasının, sağlık alanında müşterek standartlara ulaşmaktaki çalışmalarının takdire değer nitelikte olduğunu belirtti.

Bolu'nun sağlık alanında iyi bir konumda olduğunu vurgulayan Baruş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"2015 yılında, TÜİK tarafından ülke genelinde yapılan araştırma kapsamında, bireylerin genel sağlık durumu, sağlık altyapısı ve imkanlarının yeterliliği, sağlık hizmetlerinden memnuniyet açısından yapılan değerlendirmede, yaşam kalitesi ile doğrudan ilgili olan sağlık boyutu endeksinde,Bolu Türkiye'nin ikinci ili olmuştur. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu vesileyle, yılın her günü, günün her saati insan sağlığına hizmet eden, özveriyle çalışan, yurdumuzun her köşesinde insan sağlığına fedakarca hizmet eden hekimleri, hemşireleri, ebeleri, hasta bakıcıları ve tüm sağlık çalışanlarını tebrik ediyorum."