BARTIN (AA) - Bartın Üniversitesi, 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrası Bartın’daki tepkileri de konu alan ve ‘Demokrasi Şehitleri’nin anıldığı “Bülten Özel Sayısı”nı yayımladı.
Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, yaptığı yazılı açıklamada, hazırlanan bültenle 62'si polis, 5'i asker, 173'ü de sivil 240 kişi demokrasi şehidini vefa ile andıklarını belirtti.
Kaplan, son yıllarda Türkiye'nin aydınlık yarınlara erişme yolunda büyük ivme kazandığını ifade ederek, şunları kaydetti:
"15 Temmuz günü Türkiye karanlığa itilmek istendi. Devletimizin bekasını ve demokrasimizi hedef alan hainlerin kalkıştığı darbe girişimi karşısında milletimiz vatanına, tarihine ve geleceğine sahip çıktı. Tarih boyunca egemenliğimize kasteden güçler karşısında hiç tereddüt etmeden canını ortaya koyan milletimiz bunun şanlı bir örneğini tekrar gösterdi. Tarihimizin kara sayfasında yer alan bu gecede Başkomutanımız Cumhurbaşkanımızın daveti ile bu menfur darbe girişimine tepki göstermek için Bartın, tek yürek olarak Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Burada personelimiz ile üniversitemiz öğrencilerinin de bulunması şahsım ve üniversitem adına onur verici bir durumdu. Aynı anda bütün yurtta öğrencilerimizi meydanlarda toplanmaya davet ettik. Bu yaşananların en önemli sebebi dünyada söz sahibi olmaya başlayan ülkemizin hızlı ve emin adımlarla ilerleyişidir.”