ORDU (AA) - SEFA EYİ - Ordu'nun Fatsa ilçesinde, ahşap oymacılığıyla uğraşan Yılmaz Demir, FETÖ'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminde halkın kazandığı zaferi ahşap üzerine resim olarak kazıdı.

Fatsa Askerlik Şubesinde memur olarak görev yapan 45 yaşındaki Demir, 17 Temmuz'da başladığı ve "15 Temmuz Milli İrade" adını verdiği ahşap çalışmasını 19 günde tamamladı.

Yaklaşık 2,5 yıldır ahşap oymacılığıyla ilgilenen Demir, 15 Temmuz'da yaşananlara ilişkin Türkiye haritası üzerinde halkın tankı ele geçirmesi ve darbecileri engellemesinin yanı sıra üzerinde Türk bayrağı olan iki adalet tokmağı ve Çanakkale'ye Türk bayrağı diken asker figürlerini ahşaba kazıdı.

Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi çok acı olaylara tanık olduğunu ve bu durumun kendisini derinden sarstığını söyledi.

Darbe girişiminin insanlıktan yoksun bir kalkışma olduğunu ifade eden Demir, "Darbe girişimi olduğunda köydeydim ve televizyonum bozuktu. Sabah şehre geldiğimde ilk olarak televizyonu açtım ve çok acı şeylere tanık oldum. Halkın parasıyla alınan silahlarla milli iradenin yok sayıldığını ve vatandaşlarımızın şehit olduğunu gördüm. Kendi insanını kendi silahıyla öldürecek insan müsveddelerine halkımızın vermiş olduğu ders bana ilham kaynağı oldu." dedi.

Demir, duygularını ve düşüncelerini ahşaba işlemeye karar verdiğini anlatarak, 17 Temmuz'dan itibaren her akşam mesai bitiminden sonraki 10 saatini ahşaba şekil vererek geçirdiğini belirtti.

İşten çıktıktan sonra çalışmasını gittiği her yere götürdüğünü dile getiren Demir, "Demokrasi meydanlarında nöbet tutarken bile çalıştım ve 19 günde bu çalışmayı tamamladım. Bu benim 80 eserim içindeki en anlamlı ve bir o kadar üzüntü verici olanı. Bu eserimi halkı sokaklara çağırarak darbe girişiminin püskürtülmesinde önemli yeri olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a hediye etmek istiyorum."

- "FETÖ üyeleri beni de yıldırmak istedi"

Demir, askerin içine sızan FETÖ üyeleri tarafından kendisinin de yıldırılmak istendiğini, görevde yükselme sınavlarından sonra yapılan mülakatları geçemediğini ifade ederek, bu kişilere hakkını helal etmediğini vurguladı.

Darbe girişiminin milli iradeye karşı yapıldığını da belirten Demir, Türk milletinin üzerinde her zaman oyunlar oynandığını ama bunların hep başarısızlıkla sonuçlandığını söyledi.

Demir, demokratik ve ahlaki olmayan hiçbir girişimin Türk halkı tarafından kabul edilemeyeceğini de sözlerine ekledi.