ÇORUM (AA) - Çorum'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ile sonraki süreçte yaşananların yansıtıldığı ve aralarında Anadolu Ajansı'nın (AA) fotoğraflarının da yer aldığı "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" sergisi açıldı.

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Hürriyet Meydanı'ndaki serginin açılışında yaptığı konuşmada, darbe girişiminin aynı zamanda Türkiye için tarihi bir gün olduğuna dikkati çekerek, bu tür sergilerle o gün yaşananların ölümsüzleştirildiğini, tarihe not düşüldüğünü söyledi.

Türkiye'de her şeyin iyiye gittiği bir ortamda halkın iradesine müracaat edemeyenlerin, halkın teveccühüne mazhar olamayanların çareyi kalkışmada, darbede, muhtırada bulduklarını vurgulayan Uslu, "Öylesine çılgınca, öylesine fütursuzca saldırdılar ki halka, 250 şehit verdik. Şimdi FETÖ terör örgütü bitti, arkasından devlet 'her şeye hakim oldum' dediği bir anda PYD, YPG, PKK, DAİŞ gibi örgütleri piyasaya sürdüler. Amaç Türkiye'yi mecalsizleştirmek. Oysa siz, biz hepimiz, Alevi, Sünni ayrımı yapmadan, Türk, Kürt ayrımı yapmadan, Çerkez, Laz ayrımı yapmadan bu ülkede yaşayan herkesin hepimiz biliyoruz ki bu bayrak bu gönderde özgürce dalgalandığı taktirde hiçbir şekilde mahzun olmayız." ifadelerini kullandı.

Türk halkının Oğuz boyundan geldiğini dile getiren Uslu, "Türkiye üzerine hesabı olanlar ya da başka uluslararası bir kısım tezgahlara taşeronluk yapanlar bilmelidir ki, Türk milleti Oğuz soyundan gelir. Alemde şer bitmese bile Oğuz'da da er tükenmez. Bunu herkes böyle bilsin. Oğuz'un çocukları olarak bizler devletimize, geleceğimize sahip çıkıyoruz." dedi.

Uslu'nun konuşmasının ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Uslu ile Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkan Vekili Ahmet Yabacıoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ve çeşitli mesleki ve sivil toplum örgütü temsilcileri, 50 fotoğraftan oluşan sergiyi gezdi.

Darbe girişimi sırasında uçaklar tarafından bombalanan TBMM'de bulunan Uslu, sergiyi gezenlere bakan ve milletvekilleriyle bombalama sırasında yaşadıklarını ve Meclisin aldığı hasarı anlattı.

AA muhabirlerince darbe girişimi ve sonrasında yaşananların yansıtıldığı çok sayıda fotoğrafın da yer aldığı sergiye vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

"15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" sergisi, 5 Eylül Pazartesi gününe kadar ziyarete açık kalacak.