15 Temmuz darbe gecesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde demokrasi mücadelesi verirken yaralanan ve 4 aylık tedavisinin ardından şehit olan Özcan Özsoy, son yolculuğuna uğurlandı.
FETÖ tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişiminde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde demokrasi mücadelesi verirken yaralanan ve 4 aylık tedaviden ardından şehit olan Özcan Özsoy için Haymana’nın Sarıgöl Mahallesi’nde ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına şehidin babası Zeynel Abidin Özsoy, annesi Sıdıka Özsoy, kardeşleri Bahar, Tekin ve Hatice ile eşi Hülya Özsoy ve 3 yaşındaki oğlu Bekir Özsoy ve sevenleri katıldı. Ankara’dan helikopterle memleketi Haymana’ya götürülen şehit Özcan’ın naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Sarıgöl Mahallesi Mezarlığına defnedildi.
Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu ile Ankara Valisi Ercan Topaca, şehidin ailesini acılı gününde yalnız bırakmadı. Ayrıca Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Özsoy ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
Şehidin Babası Zeynel Abidin Özsoy, oğlunun darbe girişimini duyduğu an, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çok sevdiği için hemen külliyeye koştuğunu söyledi. Cenazede köy halkı tedbirler getirerek Türkçe ve Kürtçe ağıtlarla terörü kınadı. Bazı vatandaşlar cenaze namazında idam taleplerini dile getirdi.
(İHA)