TOKAT (AA) - Tokat'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit düşen özel harekat polisi Birol Yavuz'un 16 yaşına giren kızı Cemrenur'a, şehidin adının verildiği okulda gerçekleştirilen tören sırasında sürpriz doğum günü kutlaması yapıldı.

Kentte bulunan FETÖ/PDY'ye ait okul, darbe girişiminin ardından el konulduktan sonra "15 Temmuz Şehit Birol Yavuz Ortaokulu" adını aldı. Yapılan düzenlemeyle okulda, adı verilen demokrasi şehidi Birol Yavuz adına köşe oluşturuldu.

Şehit Birol Yavuz Köşesi'nin açılışı için okulda düzenlenen törene 3 kızıyla katılan şehidin eşi Hatice Yavuz, burada yaptığı konuşmada, köşenin hazırlanmasından emeği geçenlere teşekkür etti. Eşini çok özlediğini dile getiren Yavuz, "Bize bu onuru yaşattığı için Rabb'im onlardan razı olsun. En güzel yerde olsunlar inşallah. Rabb'im bütün şehitlerimizin ailelerine sabır versin. Vatanımız sağ olsun. Tek vatanımız var, sahip çıkalım." dedi.

Hatice Yavuz konuşmasının ardından kızları Cemrenur, Zeynep ve Kübra ile eşinin adına düzenlenen köşenin açılışını gerçekleştirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Eğitim-Bir-Sen Tokat Temsilcisi Şaban Ceylan ve okul müdürlerinin de katıldığı törende şehidin eşi ve çocukları daha sonra okulda açılan 15 Temmuz sergisini gezdi.

Bu sırada okul yönetimi tarafından bugün 16 yaşına giren şehidin büyük kızı Cemrenur Yavuz'a sürpriz doğum günü kutlaması yapıldı. Hazırlanan pastayı kesen Cemrenur Yavuz, "Herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Okula gelerek Yavuz ailesi ile görüşen Tokat Valisi Cevdet Can'ın eşi Naime Can da ailenin sorunlarını dinledi. Daha sonra Yavuz ailesini Vali Konağı'nda misafir eden Can, burada Cemrenur'un doğum gününü kutladı. Pastanın üstündeki mumları üfleyen Cemrenur, Naime Can'a teşekkür etti.

Şehidin eşi Hatice Yavuz da kendilerini misafir eden Naime Can'a teşekkür ederek, Vali Cevdet Can ve kendisini Ordu'daki evlerine davet etti.