SAMSUN (AA) - Ladik Şehit Ersan Sancı Anadolu Lisesi'nde açılan 15 Temmuz Şehitleri Anma ve Milli İradenin Yükselişi Fotoğraf Sergisi, ilgi gördü.

Okul binasında açılan sergiyi gezen Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Emniyet Müdürü Adil Öztırak, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mahmut Top, yetkililerden bilgi aldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aykan Sancı, sergi ile vatandaşların demokrasiye sahip çıkma iradesinin sergilendiğini belirterek, büyük ilgi gören serginin katılımcılara duygulu anlar yaşattığını söyledi.

Sancı, serginin açılmasında emeği geçen okul müdürü Behzat Dikmen ile Tarih Öğretmeni Osman Fidan'a teşekkür etti.

Dikmen ise, 15 Temmuz'da ortaya koyulan milli birlik ve beraberlik sayesinde millet olma bilincinin şuuruyla demokrasiye sahip çıkıldığını vurgulayarak, sergiyle öğrencilere millet olma şuurunun aşılandığını anlattı.

Fidan da, geleceğe ümitle bakabilmek ve bir daha böyle hainliklerle karşılaşmamak için geleceğin teminatı gençlere sahip çıkılması gerektiğine dikkati çekerek, "Milli ve manevi değerlerini bilen, mukaddesatına sahip çıkan bir gençlik yetiştirmek biz öğretmenlerin en büyük görevidir. Bu görev ve sorumluluk dahilinde bu sergiyi açmaya karar verdik." dedi.

Fidan, serginin açılmasındaki yardım ve katkılarından dolayı Anadolu Ajansına, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanlığı ile Sancı ve Dikmen'e da teşekkür etti.