RİZE (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen asker, polis ve sivillere hitaben yazılmak üzere "Gençlerden Ecdada Mektup 15 Temmuz Şehitlerine" yarışmasına Rizeden 4 bin 816 gencin katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, İl Müdürü Mustafa Çelik'in yarışmayla ilgili şu ifadelerine yer verildi:

"Darbe teşebbüsünde gençlik üzerine düşen vazifeyi hakkıyla yerine getirmiştir.15 temmuz milli mücadelesini hafızalarda diri tutmak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı himayelerinde 'Gençlerden Ecdada Mektup 15 Temmuz Şehitlerine' başlığı altında bir yarışma düzenlendi. Yarışmaya Rizeli gençlerimiz büyük ilgi gösterdi ve şehitlerimize vefasını 4 bin 816 mektup ile katılım sağlandı. Vefa duygularını kaleme alan gençlerimizle gurur duyuyorum."

Açıklamada ayrıca, Rize gençler tarafından yazılan 4 bin 816 mektup yarışma komisyonunun tarafından değerlendirilerek, ilk 3 dereceye giren mektupların, Türkiye genelinde yapılacak değerlendirme için Gençlik ve Spor Bakanlığı'na gönderildiği belirtildi.