SAMSUN (AA) - Eski Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan elbette fani. Erdoğan bu işi kendisi için istemiyor. Bu sistem Türkiye'ye, dünyada süper güç olma yolunu açacak." dedi.

Yılmaz, Eğitim-Bir-Sen Bafra Şubesince Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen 15 Temmuz ve Başkanlık Sistemi Konferansı'nda, Türklerin son vatanları ve kalesinin Türkiye olduğunu, bundan sonra gidilecek herhangi bi̇r vatan bulunmadığını söyledi.

Bu vatanın çok pahalı ve korunması zor bir vatan olduğunu vurgu yapan Yılmaz, "Türkiye, Afrika'da bir ülke olsaydı düşmanları bu kadar çok olmazdı. Dünyada ne Avrupa ne de Amerika konuşuluyor. Sadece Türkiye ve Anadolu konuşuluyor. Çünkü dünyanın ikinci merkezinde oturuyoruz." dedi̇.

Fatih Üniversitesinin kuruluşunda oy vermek için gece yarısı yataklardan kaldırıldıklarını dile getiren Yılmaz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) dini motifler kullanarak bütün insanları aldatmaya kalktığını anlattı.

15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı Gülen'in mehdi olarak Türkiye'ye getirileceğini belirten Yılmaz, "Nurlu adam diye herkes kendisine biat edecekti. Biat etmeyenler ise öldürülecekti. DEAŞ, PKK ona bağlanacaktı. İran ile mezhep savaşı başlayacaktı. İslam alemi ile Türkiye mehdi savaşı yapacaktı. Böylece kan bütün şehirlere sıçrayacak ve NATO kurtarma bahanesiyle ülkemizi işgal edecekti. Böylece Anadolu elimizden çıkacaktı." diye konuştu.

Örgütün bütün planları yaptığını ama bir şeyi unuttuklarını belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

"Neyi unuttular o karanlık gecede? Simsiyah kayanın içinde simsiyah karıncayı gören Allah'ı unuttular. Allah, planlarını bozdu. Yüz sene uğraşsaydık, sohbet etseydik bu milleti Alevi Sünni, solcu sağcı birleştiremezdik ama Allah bir gecede milleti birleştirdi. Allah, bütün milletin kalplerini vatan uğruna birleştirdi. Allah, Cumhurbaşkanı dahil milletin kalbinden korkuyu aldı. Bir bekçi düdük çalsa masanın altına gireni tankın altına soktu Cenabı Allah. 15 Temmuz, 2. Çanakkale zaferidir."

Yılmaz, ihanetlere karşı Allah'ın bu sefer hamal olarak "Kasımpaşalı"yı görevlendirdiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Türkiye başkanlık sistemine geçmek suretiyle güçlü liderlere teslim edilmelidir. Başkanlık sistemi nedir bilir misiniz? Bu sisteme geçilirse kıyamete kadar Türkiye'de bir mason aday olamaz ve her parti milli ruha sahip aday göstermek zorunda kalır. Başkanlık sistemi, Türkiye'yi bölünmekten kurtaracak olan tek sistemdir. Amerika bu sistemi Osmanlı'dan aldı. Osmanlı, başkanlık sistemiyle telefonun olmadığı dönemde dünyayı yönetti. Adamlar 50 devletten tek devlet oldu. Onlarda 50 küsur devlet vardı, bölündü mü? Bizde iki devlet yok. Türkiye tek devlet ve öyle kalacak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan elbette fani. Erdoğan bu işi kendisi için istemiyor. Bu sistem Türkiye'ye, dünyada süper güç olma yolunu açacak. El ele vereceğiz. Alevi, sunni, sağ sol ayırımı yapmadan birleşeceğiz."

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, konferansın ardından Yılmaz'a çiçek verdi.

Konferansa Bafra Kaymakam Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, Belediye Başkanı Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Eğitim-Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Necdet Güneysu ile davetliler katıldı.