Darbe girişimine karşı babasıyla direnişe çıkan ancak açılan ateş sonucu başından vurularak şehit olan 15 yaşındaki Halil İbrahim Yıldırım, son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Yıldırım’ın organları ailesi tarafından bağışlandı.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine yuvalanan hainleri 15 Temmuz gecesi düzenlediği darbe girişimine karşı Bayrampaşa’da babası Bahattin Yıldırım ile birlikte direnişe çıkan demokrasi şehidi olan 15 yaşındaki Halil İbrahim Yıldırım, başına isabet eden kurşunla ağır şekilde yaralanmıştı. Çevredeki vatandaşların yardımı ile önce Bayrampaşa Devlet Hastanesi oradan da Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Yıldırım, tüm müdahalelere rağmen kurtulamadı. 15 yaşında demokrasi şehidi olan Halil İbrahim Yıldırım, Bayrampaşa Muradiye camisinde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazıyla sevenlerinin omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede taziyeleri şehidin amca ve dayıları kabul etti. Genç şehidin cenazesine Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, ünlü sanatçı Metin Şentürk, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Gazetecilere açıklamalarda bulunan demokrasi şehidi Yıldırım’ın dayıları Abdurrahman Cuda ve Adem Cuda, şehit yeğenlerinin babası Bahattin Yıldırım ile birlikte darbeye karşı direnmek için çıktığını, ancak nereden geldiği belli olmayan bir kurşun ile şehit edildiğini söylediler. Dayı Adem Cuda, “Yeğenim vatan uğruna şehit oldu. Vatan sağ olsun. Ailesi olarak organlarını bağışladık. Belki başka insanlar onun organları ile hayat bulur” diye konuştu.
Cenazeye katılan ünlü sanatçı Metin Şentürk ise, “15 yaşındaki yavrularımıza silah sıkan hainlerin sonu gelmiştir. Allah bu milleten razı olsun. Kahraman polisimiz, askerimiz, halkımız ve şehitlerimiz yani Allah’ın aslanları sayesinde bu darbeyi püskürttük” dedi.
(İHA)