ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 3 ay içinde bitirilmesi hedeflenen "Çikolata Park"ı inşa ettikleri alana, 15 yıl Gülyalı ilçesinin çöp ve molozlarının döküldüğünü söyledi.

Yılmaz, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu'nun Gülyalı ilçesinde Çikolata Park yapımının tüm hızıyla sürdüğünü belirtti.

Türkiye'nin ilk ve tek çikolata parkını açmaya hazırlandıklarını dile getiren Yılmaz, "Ordu-Giresun Havalimanı'nın hemen yanında, denize sıfır, 65 dönümlük alanda, Türkiye'nin en güzel projelerinden birini hayata geçiriyoruz." dedi.

Burada 21 çikolata üretim merkezi, amfi tiyatro, konferans salonu, restoran, kafeterya, oyun ve yürüyüş alanlarının yer alacağını bildiren Yılmaz, "Burası havalimanıyla bölgenin cazibe merkezi, Türkiye'nin de en tatlı projelerinden biri olacak." ifadesini kullandı.

Çikolata Park'ın yapıldığı alana, 15 yıl Gülyalı ilçesinin çöp ve molozlarının döküldüğüne işaret eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"O yüzden zemin çalışmaları sırasında biraz daha hassas davranıldı. Biz şehre çöp dökmüyor, çöp dökülen alanları da rehabilite ederek Türkiye'nin en güzel projelerini bu alanlarda uyguluyoruz. Altınordu ilçemizde 32 yıldır çöp dökülen alana uygulayacağımız Melet Kıyı Projesi de bu anlamda çok önemlidir."

Türkiye ve dünyada fındığın en fazla Ordu'da üretildiğini vurgulayan Yılmaz, "Çikolatanın hammaddesi fındık. Bunu değerlendirmek istedik. Çikolata Park'ta yerli çikolata üretimini destekleyeceğiz. Avrupa'nın ilk denize dolgu havalimanının çevresini, bu projeyle hem kültürel bir merkez hem de büyük bir çikolata üretim merkezi yapacağız." dedi.

Yılmaz, 8,5 milyon liraya mal edilecek projenin, 3 ay içinde tamamlanmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi.