TRABZON (AA) - AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, 16 Nisan 2017'de yapılan ve cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin kabul edildiği anayasa değişikliği halk oylamasının yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Revi, yaptığı yazılı açıklamada, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini de öngören anayasa değişikliği halk oylamasının, 16 Nisan 2017 tarihinde yapıldığını anımsatarak, yapılan halk oylamasının tarihte dönüm noktası olduğunu ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin 16 Nisan halk oyalamasıyla tüm dünyaya güçlü bir mesaj verildiğini belirten Revi, şunları kaydetti:

"16 Nisan referandumu, 15 Temmuz hain darbe girişimi ile ülkemizi esaret altına almak isteyen küresel güçlere vurulan en büyük tokattır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde milletimizin desteği ile geçiş yaptığımız Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hızlı karar alabilen ve güvenoyunu doğrudan halktan alan başkan ile milletin iradesini en güçlü şekilde yansıtıyor ve yansıtmaya devam edecektir çünkü küresel güçler ve yerli işbirlikçilerinin en büyük korkusu milletin iradesinin güçlü olmasıdır. 16 Nisan referandumunda cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesiyle ülkemize müdahalelerin önüne geçilmiştir."

Revi, Türkiye Cumhuriyeti devletinin önünü kesmek isteyenlerin hiçbir zaman bu isteklerinden vazgeçmeyeceğinin de unutulmaması gerektiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Su uyur, düşman uyumaz. 16 Nisan referandumu ile elde ettiğimiz kazanımları korumak zorundayız. Bu kazanımları korumak içinse daha fazla çalışmalı ve milletin egemenliğini daha ileri seviyelere taşıyabilmeliyiz. Bu açıdan 2019 seçimleri son derece önemlidir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini daha çok çalışarak 2019 seçimlerinde kalıcı hale getirmek zorundayız. Bunu gerçekleştirmenin ilk adımı da yerel seçimlerden büyük bir zaferle çıkmaktır."

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı olarak bütün teşkilatları ile seçim çalışmalarına başladıklarını belirten Revi, her an her seçime hazır olduklarını ve çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti.