DÜZCE (AA) - Düzce Valisi Zülkif Dağlı, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 19. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Dağlı, mesajında, Düzce'nin 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999'da iki büyük deprem yaşadığını anımsatarak bu iki deprem sonucu 980 vatandaşın hayatını kaybettiğini anımsattı.

Vali Dağlı, kentin birinci derecede deprem kuşağında olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İlimizde bir daha deprem yaşamamak ya da olası deprem durumunda can ve mal kaybına uğramamak en büyük temennimizdir. Bunun için hepimize düşen görevler vardır. Hedefimiz özellikle 'Deprem öldürmez bina öldürür.' sözünü aklımızdan çıkarmayarak hem kamu hem de özel sektör olarak yapacağımız tüm binaların kanun, tüzük ve yönetmeliklerin öngördüğü standartlara uygun olarak yapılmasını sağlamaktır. Düzce bu anlamda çok önemli gelişmeler kaydetmiş, kamu ve özel sektör eliyle ciddi miktarda bina stokuna ulaşmıştır. Halen de kentsel dönüşüm kapsamında önemli çalışmalar sürdürülmektedir."

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bina yapımında zemin +2 kat dışına çıkılmaması yönündeki talimatı çerçevesinde çalışma yaptıklarını vurgulayan Dağlı, "Bunu tüm belediyelerimize bir kez daha hatırlatıyor, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı ve sabır dileklerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.