ZONGULDAK (AA) - Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi, 17 Kasım Dünya Prematüre Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Uzman Doktoru Cumhur Aydemir, Tıp Fakültesi Konferans Salonu’ndaki etkinlikte yaptığı konuşmada, prematüre bebeklerin bakımları ve sorunları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Ülkede yılda yaklaşık 1 milyon 300 bin doğum olduğunu ve 130 bin bebeğin prematüre doğup yoğun bakıma ihtiyaç duyduğunu ifade eden Aydemir, şöyle konuştu:

"Maalesef her zaman her yerde prematüre uzmanının elinde doğmayabiliyorlar. Ülkede her yeni doğan ünitesinde yeni doğan uzmanı bulunmayabiliyor. Prematüre sayısı giderek artmasına rağmen ülkemizde son 10 yılda bu bebeklerimizin hem yaşama ihtimali, hem de uzun dönemde herhangi bir sorun yaşamadan hayatlarını sürdürebilme ihtimalleri giderek artıyor. Bu bizi çok sevindiriyor. 580, 600 gram doğmuş bebeklerimizi bugün burada, bir arada görmek bizi ayakta tutan, hayata bağlayan şeyler."

Yeni ve geçmiş yıllarda prematüre doğan bebeklerin aileleriyle bir araya gelinen etkinlikte, üzerinde 17 Kasım Dünya Prematüre Günü yazan pasta kesildi, hatıra fotoğrafı çekildi.