SAMSUN (AA) - Havza'da, "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Kaymakamlık, Belediye, İlçe Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muharip Gaziler Havza Temsilciliği işbirliğiyle hazırlanan "Çanakkale Ruhu Seher Vakti Doğar" projesi kapsamında Kevser Camisi'nde vatandaşlara sabah namazı sonrası Çanakkale Savaşı'nda askerlerin karavanası olan kırık buğday çorbası ile ekmek ikram edildi.

Çorba dağıtılmasının ardından Müftü İlyas Akyazı tarafından dua edildi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde cami önünde açılan Çanakkale Sergisi gezildi.

Kaymakam Vekili Cengiz Nayman, program ile şehitleri unutmadıkları, onların değerlerine mümkün olduğunca bağlı kaldıklarını göstermeyi amaçladıklarını söyledi.

Gençlere Çanakkale'nin nasıl bir savaş olduğunu, şehit ve gazilerin kendileri için yaptıkları fedakarlığı gösterebilmeyi hedeflediklerini dile getiren Nayman, "Bu organizasyonu yapan başta belediye başkanlığı, müftülük ve Milli Eğitim Müdürlüğüne çok teşekkür ediyorum. Katılımlarından ötürü Havza halkına ve öğrencilere şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Belediye Başkanı Murat İkiz de projede emeği geçenlere teşekkür ederek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin önemli bir dönüm noktası, Osmanlı'nın son günleri. O günlerde Osmanlı'yı yok etmek isteyenler bugün de Türkiye’yi yok etmek için farlı oyunlar sahnelemekte. Bunları iyi anlamamız lazım." dedi.

Programa Havza Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Murat Özdemir, Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.