GİRESUN (AA) - Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Aksu, mesajında, Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümünü kutladığını ifade etti.

Çanakkale Zaferi'nin yokluk, yoksulluk ve umutsuzluğun en acı günlerinde dahi Türk milletinin bağımsızlığını korumak için dünyaya başkaldırdığı, esaret altında yaşayan tüm milletlere umut meşalesi yaktığı, vatan sevgisini tarihe altın harflerle işlediği bir destan olduğuna vurgu yapan Aksu, mesajında, "Bu zafer, tüm işgal devletlerine Türk ulusunun bölünmez bütünlüğünü kabul ettirmekle kalmamış, yeniden uyanışın ilk ışıkları olmuştur. Vatan topraklarını korumak için en güç şartlar altında dahi canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, birlik ve beraberliğimizin sürekliliği konusundaki kararlılığımızın en büyük kanıtıdır." ifadelerine yer verdi.

Türk milletinin, şanlı ordusu ve güvenlik güçleriyle omuz omuza dünya da barışın teminatı, vatanının yılmaz bekçisi olmaya devam edeceğini aktaran Aksu, şunları kaydetti:

"Bu duygu ve düşüncelerle, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, dün olduğu gibi bugün de vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak ve gelecek nesilleri vatan sevgisiyle yetiştirmek uğruna yaşamlarını feda eden kahraman şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Türk milleti, şanlı ordusu ve güvenlik güçleriyle omuz omuza dünya da barışın teminatı, vatanının yılmaz bekçisi olmaya devam edecektir."