ORDU (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, "Dur durak bilmeden, günün her saatinde vatandaşın dertleriyle güne başlayan ve günü tamamlayan muhtarlarımızın gösterdiği fedakarlık tartışılmazdır." dedi.

Torun, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Muhtarlık müessesesinin kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından biri olduğunu ve yerel demokrasinin en eski örneğini temsil ettiğini belirten Torun, "Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır." ifadesini kullandı.

Torun, açıklamasında şunları kaydetti:

"Dur durak bilmeden, günün her saatinde vatandaşın dertleriyle güne başlayan ve günü tamamlayan muhtarlarımızın gösterdiği fedakarlık tartışılmazdır. Mahallelerimizin ve köylerimizin her türlü ihtiyacını tespit edip, hizmet sunmak hususunda emeğini esirgemeyen, mahallelerin gelişimi ve değişimi hususunda çözüm ortaklığı yapan, gerek milleti, gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem de keder de her zaman halkımızın yanında ve hizmetinde olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, her türlü sorunlarında daima yanlarında olduğumu ifade ediyor, tüm muhtarlarımıza selam ve saygılarımı sunuyorum."