GÜMÜŞHANE (AA) - MHP Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ateş, mesajında, 19 Mayıs 1919'un, dönemin sömürgeci güçleri tarafından dayatılan bir geleceği reddederek, milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına inanan Atatürk''ün cumhuriyetle sonuçlanacak bağımsızlık mücadelesine başladığı gün olduğunu belirtti.

Milletin hürriyeti ve vatanın kurtuluşu için başlayan bu yolculuğun, sönmek üzere olan umutları canlandırdığını ve herkesin bir ülkü etrafında toplanmasına varan sürece hız ve anlam kazandırdığını vurgulayan Ateş, "Bu yönüyle 19 Mayıs ruhu, zedelenen, aşağılanan milli onurun dirilişi, teslimiyetçi, tavizkar yönetimlere karşı milli devletin doğuşu, çağın stratejik dengelerini ve zafiyetini gözeten akıl, sağduyu ve vizyonun adıdır. Toplumsal çatışmalar, fikir ayrılıkları, ümitsizlikler, kırgınlıklar, kaygı ve çekingenlikleri ortadan kaldıran uzlaştırıcı bu silkiniş ve yükseliş Türk milletine unutulmuş milli değerlerini yeniden hatırlatmış ve kazandırmıştır" ifadelerini kullandı.

Ateş, 19 Mayıs ruh ve şuurun gençliğe kazandırılmasının, milli gelecek açısından hayati derecede önemli olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimizi emanet ettiğimiz geçliğin bizden daha iyi ve daha sorumlu yetişmesi, hepimiz için vazgeçilmez milli görev, aynı zamanda vatan borcudur. Vatanımızın birliği ve bütünlüğü uğruna kurtuluş mücadelesinin başladığı bu çok anlamlı günün yıl dönümünde, büyük Türk milletinin ve geleceğimizin teminatı gençlerimizin bayramını kutluyorum. Bu eserin mimarı Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kurucu kahramanları ve aziz şehitlerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyorum."