ORDU (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ordu Milletvekili Seyit Torun, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Torun, mesajında, 19 Mayıs 1919'un, bir toplumu esaret altında kalmaktan kurtaran, Türk milletinin ulus olmaya yönelik olarak yazgısını değiştiren, yarınlarını aydınlatan, çağdaş uygar bir yaşama yönlendiren ve sonuçta tam bağımsızlığını sağlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımı olduğunu belirtti.

Ulu Önder Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919 ile vatan topraklarını parçalamak isteyenlere karşı Türk milletinin onurunu, birliğini ve bölünmez bütünlüğünü kararlılıkla koruyacağını tüm dünyaya ilan ettiğini vurgulayan Torun, "Kurtuluş Savaşı ile sadece vatan toprakları kurtarılmamış, Türk ulusunun iradesini üstün kılan, laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin de temelleri atılmıştır." ifadelerini kullandı.

Köhnemiş zihniyetin, cumhuriyetle birlikte tarihin karanlık sayfalarına gömüldüğünü savunan Torun, şunları kaydetti:

"Unutulmasın ki, son yıllarda bu köhnemiş zihniyetin kalıntıları bir muhteris uğruna Cumhuriyetimizi ve kazanımlarını hedef almış olsa da ne Türk ulusu, ne de Cumhuriyet Halk Partisi buna asla izin vermeyecektir. Hiç şüphesiz ki, Ulu Önderimizin 19 Mayıs'ı bir bayram olarak armağan ettiği geleceğimizin güvencesi gençlerimiz onun açtığı ışıklı yolda, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyet'in erdemlerinin, kazanımlarının farkında emin adımlarla yürüyecekler, aydınlık yarınlar onlarla sonsuza kadar sürecektir."

Torun, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayarak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın kahramanlarını minnetle, saygıyla ve rahmetle andığını bildirdi.