SAMSUN (AA) - 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, 19 Mayıs Belediyesi 1. Karakucak Güreşleri Festivali için hazırlıkların sürdüğünü bildirdi.

Topaloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 19 Mayıs 1. Karakucak Güreşleri Festivali'nin, 5 Ağustos Çarşamba günü Nafız Kurt Spor Tesisleri'nde gerçekleştirileceğini belirtti.

Söz konusu festivale bütün Türkiye'den güreşçileri davet edeceklerini kaydeden Topaloğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Dünya ve Avrupa şampiyonu Rıza Yıldırım, Kırkpınar Başpehlivanlarından Şaban Yılmaz, Engin Öztürk gibi birçok başpehlivanımız başta olmak üzere yaklaşık 300 güreşçinin yarışacağı görkemli ve adından söz ettiren bir program hazırlıyoruz. Organizasyon 19 Mayıs Belediyesi ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. Festival ilçemizin tanıtımı içısından da büyük önem taşıyor. Bu nedenle 19 Mayıs Belediyesi 1. Karakucak Güreşleri Festivali için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz."

Herkesi festivale davet eden Topaloğlu, bu yıl ilkini gerçekleştirecekleri organizasyonda katılımcıları en güzel şekilde ağırlamayı hedeflediklerini kaydetti.