SAMSUN (AA) - 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, "Özellikle köy olan ve Büyükşehir Yasası'yla mahalle statüsüne kavuşan mahallelerimizin bakımsız olan yollarının kalitesini artırıyoruz" dedi.

Topaloğlu, asfalt öncesi bakım ve onarıma alınan mahalle yollarındaki çalışmaların süratle sürdürüldüğünü belirtti.

"Büyükşehir Yasası'yla ilçe belediyesine bağlanan yeni mahalle yollarında bozulan kısımların sökülerek onarıldığını yol ve şarampol kısmının temizlenerek elek altı malzeme serildiğini anlatan Topaloğlu, serilen malzemenin uzun ömürlü olması için silindir vasıtasıyla sıkıştırıldığını ifade etti.

Topaloğlu, ilçe belediyesine bağlı 38 mahallenin yol bakım çalışmalarını aciliyet durumuna göre sıraladıklarını ve çalışmaları buna göre sürdürdüklerini kaydederek, "Özellikle köy olan ve Büyükşehir Yasası'yla mahalle statüsüne kavuşan mahallelerimizin bakımsız olan yollarının kalitesini artırıyoruz. Dağköy, Beylik, Esentepe ve Karagöl mahallelerimizin büyük bölümü tamamlandı. Dereköy mahallemizin ise ara yollarının kalitesini artırdık. Çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız bu yerleşim yerlerinde oturan vatandaşlarımızın ulaşımını daha konforlu hale getirebilmek" dedi.