SAMSUN (AA) - 19 Mayıs ilçesinde artan süpermarket zincirlerine karşı yerel esnafı korumak için Belediye Meclisinin aldığı kararla ilçede yeni süpermarket açılması zorlaştırıldı.

Belediye Başkanı Osman Topaloğlu'nun başkanlığında toplanan 19 Mayıs Belediye Meclisinde, ilçede sayıları giderek artan süpermarket zincirlerine karşı esnafın yaşadığı zorluk ele alındı.

İlçede, süpermarket zincirlerine bağlı 10 marketin bulunduğu ve yeni market açma taleplerinin hız kesmediği belirtilerek, yeni süpermarketlerin açılması için "2 bin nüfusa bir tane düşecek ve aradaki mesafenin 1 kilometre olması" şeklindeki düzenleme oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Başkanı Topaloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe nüfusunun 24 bin 826 olduğunu ve giderek artan süpermarketlerin yerel esnafı mağdur ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Şu anda ilçemizde 10 tane çeşitli firmaların süper marketleri var. Bundan sonra iki tane daha açılabilecek ama en yakınındaki süper markete 1 kilometre uzaklıkta olabilecek. Süper marketlerden sadece bakkallar değil, kasaplar, ayakkabıcılar, beyaz eşya dükkanları, kırtasiyeler ve birçok küçük esnaf etkileniyor. Bunun önüne geçmek için böyle bir karar aldık."