SAMSUN (AA) - Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkışının 100. yılı dolayısıyla esnaf ve halka bayrak dağıtıldı.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak için Samsun'a çıkışının 100. yılı kutlamaları kapsamında Vali Osman Kaymak, "Milli Mücadele'nin 100. Yıl Tiyatro Gösterisi"nde sahne alan tiyatro sanatçıları ile Çiftlik Caddesi'nde esnaf ve halka Türk bayrağı, 100. yıl flaması ve 19 Mayıs 1999'a ait temsili "Meşale" gazetesi verildi.

Kaymak, etkinlikler kapsamında şehre gelen misafirler nedeniyle neredeyse tüm oteller ve misafirhanelerin dolduğunu, 19 Mayıs kenti olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Etkinlikler çerçevesinde Milli Mücadele ruhunu gençliğe aktarmak için Kurtuluş Savaşı'nı canlandıracak tiyatro ekibi bulunduğunu anlatan Kaymak, "19 Mayıs günü Sayın Cumhurbaşkanımız Samsun'a gelecek. Samsun'da uçak gösterileri, mehter takımı konseri, Kültür ve Turizm Bakanlığı sahne programı olacak. İftardan sonra Çiftlik Caddesi'nde fener alayı düzenlenecek." dedi.

Etkinliklerin 19 Mayıs ile sınırlı olmadığını, yıl boyunca devam edeceğini dile getiren Kaymak, "Vatandaşlarımızı kutsal davanın 100. yılında ilk günkü meşalenin yüreklerimizde gittikçe artan coşkuyla yandığını bütün dünyaya yeniden göstermek üzere tek yürek olmaya, balkonlarımızı, pencerelerimizi, sokaklarımızı atalarımızın asil kanından doğan şanlı bayrağımızla süslemeye, 19 Mayıs coşkusunu birlikte yaşamak için alanlara ve 19 Mayıs akşamı saat 21.30'da fener alayına katılmak üzere Uğur Mumcu Parkı'na davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Programa Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal ile tiyatro oyuncuları katıldı.

Öte yandan valilik önünde hazırlanan sahnede, "Milli Mücadele'nin 100. Yıl Tiyatro Gösterisi" gerçekleştirildi.